Plages ikke av prislappen

Alisson Becker om rekordovergangen – og rollen til Philippe Coutinho.

29. sep 2018 kl 11.44 Arild Skjæveland

I juli bladde Liverpool opp 66,8 millioner pund og gjorde Alisson Becker til verdens dyreste keeper. Den tittelen hadde brasilianeren i 20 dager, før Chelsea bladde opp £71,6 millioner og betalte utkjøpsklausulen til Kepa Arrizabalaga i Athletic Bilbao. Lørdag kveld møtes verdens to dyreste målvakter på Stamford Bridge.

– Jeg forstår at folk tenker at slike summer er galskap, men det viktigste for meg er forventningene til meg. Jeg kommer hit etter min beste sesong i karrieren, og håper å spille enda bedre denne sesongen, sier Alisson i et intervju med The Guardian.

– I en periode var jeg verdens dyreste keeper, men like etter kjøpte Chelsea Kepa. Jeg tar det med ro, og vil fortsette å jobbe på samme måte uansett hva jeg skulle koste, sier han.

SELVTILLIT:
SELVTILLIT:  Alisson Becker er en målvakt som ser ut til å ha selvtilliten i orden.

Mer anerkjennelse

Den brasilianske landslagskeeperen mener at det har skjedd en endring, og at målvakter nå er mer ettertraktet.

– Ting har endret seg i det siste, og det er et større behov for keepere i fotballen. Det er ikke bare om de tekniske kvalitetene, men lederskap og evnen til å kommunisere ut til laget. Dette er ferdigheter jeg selv mener at jeg har.

– En keeper har en veldig viktig posisjon, og det blir mer anerkjent nå. Dersom du tenker over det, så vil hver feil vi gjør kunne være fatal for et lag. Det kan føre til et baklengsmål og tap. Jeg er veldig glad for at vi målvakter får mer anerkjennelse nå, og at jeg får være en del av det.

Coutinho sin rolle

Et halvt år før Alisson Becker ble Liverpool-spiller ble hans landslagskollega Philippe Coutinho solgt til Barcelona for store penger.

LAGKAMERATER:
LAGKAMERATER:  Alisson Becker og Philippe Coutinho kjenner hverandre fra landslaget.

Ifølge Guardian spilte Coutinho og Alisson på det brasilianske U17-laget sammen, og han skal ha rådført seg med sin gamle venn før han gikk til klubben Coutinho nettopp hadde forlatt.

– Han snakket varmt om Jürgen Klopp og om spillerne. Han sa at det var lite egoisme i stallen, men ambisiøse spillere med et sterkt ønske om å vinne. Coutinho trivdes også godt her med familien sin, og det er veldig viktig.

– Konene våre snakket sammen, og de sa at de hadde det veldig fint her. Vi er veldig lykkelige her, sier han.

Målvakten fikk sin første Anfield-opplevelse med Roma i april. Da måtte han hente ballen ut av nettet fem ganger.

– Det var en veldig viktig erfaring for meg. Det kom litt uventet, og vi forventet å vinne. Det vi manglet var respekt for Liverpool. Vi trodde at vi kunne presse dem og utfordre dem på Anfield. Som vi nå vet, så skjedde ikke det. Atmosfæren jeg opplevde her spilte en rolle da jeg tok avgjørelsen om å signere – men også måten laget spilte på. Laget er ikke avhengig av én spiller. Det er gruppen, og et lag som spiller med lidenskap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]