Tre kjappe– En kamp på Stamford Bridge vil passe Liverpool

I redaksjonen er det optimisme før kveldens kamp.

29. sep 2018 kl 08.13 Arild Skjæveland

Kl. 18.30 i kveld skal Liverpool til Stamford Bridge og møte Chelsea. Blåtrøyene påførte LFC sesongens første tap i ligacupen på onsdag, og Jürgen Klopps menn får mulighet til å revansjere nederlaget tidlig.

Hva tenker du om Liverpools ligacupexit?

Torbjørn Flatin:
– Det er nesten så jeg får litt dårlig samvittighet, da det aldri skal eller er moro å bli slått ut av en cup og definitivt ikke av Chelsea, men sannheten er at jeg ikke er tenkt særlig mye på det. Jeg er blitt så hengt opp i at dette kan være året hvor vi igjen kjemper om et ligagull og fokus er veldig mye rettet mot det. Da må vi prøve å snu det negative ved et slikt tap til noe positivt og at det blir et ikke fullt så tett kamp-program.

Arve Corneliussen:
– At det stort sett bare er positivt, og at det øker sjansene for å vinne Premier League og Champions League. Mot Chelsea fikk de fleste hvile, men nå er troppen nærmest skadefri. Når skadene begynner å hope seg opp og ligacupen drar seg til i desember og januar – Premier Leagues mest hektiske periode – har du plutselig ikke mulighet til å hvile like mange. Nå får Klopp et par ekstra serierunder der han har en hel uke til neste kamp. Det kan bli vitalt i tittelkampen. Dessuten, hvor mye ville et ligacup-trofé hatt å si for Liverpools sesong enten det blir ligatittel eller ei?

Johannes Steen:
– Jeg noterer at mange likegyldig letter på skuldrene og sier «det er heldigvis bare ligacupen». Det gjør ikke jeg, og tror på ingen måte Klopp og spillerne gjør det heller. Jeg ser helt klart fordelen av å ha færre kamper å spille, men samtidig tror jeg Carabao Cup ville vært en god anledning til å holde flere spillere i en nå rimelig bred tropp i kampform. Ikke minst er dette et fullt og helt tellende trofé, noe Klopp ennå ikke har vunnet med Liverpool. Det bør ha en verdi i seg selv, men også verdi i form av en «boost» foran serieinnspurten. Litt skuffa.

STARTET TO:
STARTET TO:  Joel Matip har kommet inn og startet de to siste kampene.

Var det noen som spilte i den kampen som la inn en god søknad om spilletid i de tre neste viktige kampene?

Torbjørn Flatin:
– Jeg synes situasjonen er nokså uforandret angående de som banker sterkest på døra til en startoppstilling. Mot Southampton i ligaen nylig satte Klopp inn Matip for Gomez i midtforsvaret og benyttet også Shaqiri fra start. Keita kom inn som innbytter midtveis i 2.omgang, og i tillegg har du Sturridge. Der har du de som er nærmest å komme inn på den beste elleveren til Klopp i øyeblikket. Det ble i grunnen bare forsterket mot Chelsea. Xherdan Shaqiri var Liverpools beste, Daniel Sturridge scoret igjen, mens Joel Matip og Naby Keita også var blant de bedre selv om de fortsatt nok er et stykke unna. En håpet kanskje at Fabinho virkelig skulle legge inn en god søknad, men det synes jeg ikke var tilfellet verken med han eller de andre som fikk en sjanse utover de som er nevnt.

Arve Corneliussen:
– Jeg tror ikke det var noe i Chelsea-kampen som forandret så mye, verken fra eller til. Matip utfordrer Gomez om en startplass, Lovren er ikke kampklar ennå, Sturridge og Shaqiri beviser at de er gode alternativer og Moreno det stikk motsatte. Jeg skulle gjerne sett en litt mer overbevisende kamp av Keïta – nå er det fortsatt helt åpent om den tredje midtbaneplassen ved siden av Milner og Wijnaldum.

Johannes Steen:
– Matip bygde fint på den gode forestillingen mot Southampton og viste at han kan være med å konkurrere om plassen ved siden av Virgil Van Dijk i midtforsvaret. Daniel Sturridge og Xherdan Shaqiri viste også til tider hvilken klasse som bor i de, og om de ikke kan konkurrere med supertrioen vår, så er det utrolig betryggende å vite at vi har matchvinnere i bakhånd, både som innbyttere og fra start. Jeg tipper minst en av de to spiller fra start mot Napoli på onsdag, og det bekymrer meg på ingen måte. Utover det sitter jeg igjen med en følelse av at det ikke er uten grunn til at dette er «b-laget», uten at det egentlig var direkte dårlig.

NYTT MØTE:
NYTT MØTE:  Jürgen Klopp og Maurizio Sarri møtes igjen lørdag kveld.

Tror du Liverpool fortsatt er på tabelltopp lørdag kveld?

Torbjørn Flatin:
– Kampen på Stamford Bridge tror jeg vil passe Liverpool og hvor det blir muligheter til kontringer. Derfor er jeg optimist og tror fortsatt på tabelltopp, men det vil avhenge at de røde tar rimelig godt vare på de sjansene de spiller seg til.

Arve Corneliussen:
– Ja. Liverpool har et sterkere lag, og Chelsea har ikke kommet så langt under Sarri som poengfangsten tilsier. De står høyt, har noen utfordringer bakover og er sårbare for kontringer imot – musikk i Klopps ører. Samtidig er Chelsea selvfølgelig et utrolig sterkt lag, men den sinnssykt vanskelige Stamford Bridge-kampen i løpet av sesongen kunne knapt kommet på et bedre tidspunkt for Liverpool.

Johannes Steen:
– Stamford Bridge er alltid et tøft sted å komme og spille fotball, og ikke mindre tøft at det vært for klubbene i år. Selv om Maurizio Sarris Chelsea-lag kan virke noe uferdig, har de til tider gnistret framover. Det aller viktigste blir å stoppe Eden Hazard som har vært i vanvittig form. Man så da Chelsea spilte 0-0 mot West Ham og da han kom inn mot Liverpool i ligacupen hvor mye det har å si at laget har en Hazard som har dagen. West Ham klarte å håndtere belgieren bra, og klarer Liverpool det samme føler jeg meg rimelig trygg på at man kan reise tilbake med full pott. En viss nederlender i startoppstillingen vil hjelpe stort, og det er bare å krysse fingrene for at han blir klar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]