– Ikke nødvendig å mannsmarkere Hazard

Jürgen Klopp har stor respekt for Eden Hazard og Chelsea, men vet at man vil få muligheter i London.

29. sep 2018 kl 00.52 Johannes Steen

Eden Hazard har hatt en strålende start på sesongen for Chelsea med fem mål og to målgivende på de seks første Premier League-kampene.

I midtuken var det belgieren som kom inn fra benken og med en vakker scoring sendte Liverpool ut av Ligacupen. Likevel sier Jürgen Klopp at man ikke kommer til å forandre på sitt spill på grunn av Hazard, og sier det ikke er aktuelt med noen mannsmarkering på deres største stjerne.

– Da Dortmund spilte mot Real Madrid (i 2013) hadde vi Mario Götze mot Xabi Alonso, men nei, vi kommer ikke til å mannsmarkere Hazard, for han er mye mer fleksibel, han er over alt på banen, forklarer manageren når han blir spurt om han noen gang har hatt mannsmarkering på en spiller.

– Det er ikke nødvendig. Du må være klar og det er mer enn tøft. Jeg har den største respekt for denne spilleren. Jeg elsker det, for en spiller, wow!

NØKKELSPILLER:
NØKKELSPILLER:  Jürgen Klopp har stor respekt for Eden Hazard, men vil ikke gi noen oppgaven i å markere ham på lørdag.

– Men det er ikke bare å forsvare seg alene. Ja, det er vanskelig, men vi må gjøre alle tingene rundt. Stenge rom, gjøre pasningene vanskeligere.

– Jeg tror en av våre største sjanser på onsdag kom da vi vant ballen fra Hazard. Da Daniel Sturridge traff tverrliggeren tror jeg den kom fra Hendo som vant ballen. Det er hva vi må gjøre. Vi må tenke på hva vi skal gjøre når vi har ballen.

– Vi vil få sjansene våre

Chelsea under Conte var stramt organiserte defensivt, men med ultraoffensive Maurizio Sarri har Chelsea fått en totalforandring i spillestilen. Sarris spillestil ligger Klopps hjerte nært.

– Vi elsker at det andre laget har en fotball-stil og tilnærming, pasninger og alt det. Jeg sa det før kampen på onsdag at jeg virkelig respekterer det. Planen er veldig god. Men dessverre er ingen planer perfekt og jeg innså et par ganger da jeg trodde jeg hadde en god en, at den ikke fungerte.

– Så klart er dette helt annerledes. Chelsea-laget for to år siden var perfekt organisert, godt forsvarsspill på høyeste nivå. Det var ikke buss-parkering, men er veldig godt defensivt lag med verdensklassespillere på banen.

– Nå er det annerledes. Vi vil få sjansene våre. Alle lag har hatt sjanser mot Chelsea så langt.

– Det største problemet i førsteomgangen på onsdag var ikke å justere seg i forhold til dem, for vi visste at de ville gjøre det de gjorde og at vi måtte fylle alle de ulike rommene. Men da vi hadde ballen var det litt for hektisk. Vi prøvde å øyeblikkelig å være et sted, men vi er nødt til å spille og forberede de situasjonene for å sørge for problemer for Chelsea.

– Det var ikke det at Chelsea følte seg spesielt komfortable i den kampen. De scoret målene og hadde et par skudd fra distanse, men sjansene i boksen var våre. Det er noe vi må ta med oss fra den kampen.

– På lørdag vil det bli en annerledes kamp. Men som forberedelse var onsdag kveld veldig bra.

– Glemmer Chelsea i tittelkampen

Liverpool har vunnet alle sine seks kamper denne sesongen og ligger på tabelltopp med Chelsea og Manchester City to poeng bak. Liverpool har av de fleste blitt trukket fram som det laget som har best mulighet til å utfordre Manchester City til ligatrofeet, men Klopp mener Chelsea må inn i den diskusjonen.

– Hver gang noen snakker til meg om Manchester City og Liverpool, sier jeg at de har glemt Chelsea og jeg kan ikke forstå det, sier Klopp.

– Dette Chelsea-laget ser ikke ut som de vil tape 20 kamper denne sesongen. De har allerede en del poeng og vi kan ikke påvirke hvor mange de vil ha på slutten av sesongen, med unntak av våre to kamper mot dem.

– Alle som vil være med i kampen vil være nødt til å vinne mange kamper. Nå spiller vi mot hverandre og det er veldig viktig, men som vi har lært et par ganger, så er alle de andre kampene like viktige.

–Jeg tenker ikke en gang på Napoli ennå, denne kampen behøver all vår konsentrasjon og fokus. Det er bra. Jeg repsekterer gode fotballag og jeg nyter å spille mot de.

– La oss prøve å gjøre det litt bedre enn i forrige kamp, og gjør vi det har vi en sjanse. Det er alt jeg trenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]