Vil ikke ta sjanser som mot Leicester igjen

Alisson tror det er for risikabelt i Premier League.

29. sep 2018 kl 09.00 Arild Skjæveland

Etter en strålende start på sin Liverpool-karriere fikk Alisson oppmerksomhet av helt andre grunner da de helrøde slapp inn sitt første mål for sesongen borte mot Leicester City.

Lagets målvakt fikk et tilbakespill og prøvde å vende bort Leicester-spilleren som presset heller enn å bare klarere ballen. Brasilianeren forteller at han har lært av den tabben, og dropper ta slike sjanser i Premier League igjen.

– Jeg jobber med å bruke beina, så jeg tar sjanser med ballen i beina fordi jeg venter på alternativer. Jeg venter på at midtstopperne skal gi meg en løsning og at backene skal bli spillbare. Håpet er at det skal åpne seg et rom jeg kan slå ballen i. Det var det som skjedde i kampen mot Leicester, forteller Alisson i et godt intervju med The Guardian.

– Jeg ventet på pasningsalternativet, og ventet lenge på at det skulle komme. I den situasjonen sto jeg bare igjen med muligheten til å drible, og ballen ble hengende igjen i gresset. Dersom det ikke hadde skjedd tror jeg at jeg ville lykkes. Jeg ble dyttet også, så det ble en bratt læringskurve for meg om hvordan det er i Premier League.

Lærer av feilen

Alisson forteller at det er en feil han har lært av.

GOD START:
GOD START:  Alisson har så langt sluppet inn to ligamål.

– Her dømmes det ikke på noe som du ville forvente var frispark i andre ligaer. Ting er annerledes fra andre land, og jeg har lært at jeg ikke kan vente på at dommeren skal blåse. Nå tar jeg mindre sjanser, og dersom mulighetene ikke dukker opp vil jeg klarere ballen opp på tribunen eller spille langt, forteller han.

– Hemmeligheten til smarte mennesker er å lære av andre sine feil. Dessverre var det min feil mot Leicester. Jeg tar noen sjanser og venter lenge med å spille ballen, men jeg vil stoppe med det i Premier League på grunn av spillestilen. Det er mer fysisk og det dømmes på en annen måte.

Nå takler han feil bedre enn han gjorde tidligere i sin karriere.

– Jeg er mer voksen nå, så jeg håndterer feilene jeg gjør bedre. Jeg har mange ganger låst meg inne på et rom og ønsket å være alene, men dersom du ser på karrieren min som profesjonell så har jeg ikke vært en som gjør så mange feil. Spillet mitt er basert på å prestere jevnt, og det er grunnen til at jeg har utviklet meg og kommet til Liverpool.

– Jeg gjør ikke redninger for kamera. Dersom ballen kommer foran meg trenger jeg ikke å kaste meg. Jeg liker å gjøre enkle redninger. Kommer ballen til siden vil jeg slenge meg til siden, men jeg gjør ikke Hollywood-redninger for kamera. Jeg liker å gjøre det enkelt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]