Britisk keeper-ekspert tar Alisson i forsvar

Journalisten David Preece, med en fortid som keeper i Darlington, Aberdeen og Silkeborg, synes slakten av Alisson Becker etter tabben mot Leicester er skivebom.

2. sep 2018 kl 13.11 Einar Kvande

– Tabben til Alisson vil ikke være noe problem for ham selv. Jeg vil påstå at det ikke blir den siste. Han lot ikke tabben påvirke seg, og fikk ikke panikk, skriver Preece på Twitter.

– Det som overrasker meg er at Klopp gestikulerer til Alisson at han skal klarere slike baller. Når du kjøper Alisson får du både de gode sidene av hans keeperspill og risikoen han tar. La han gjøre slike ting. Alisson vil vise seg å være verdt risikoen han tar.

– Joe Gomez gjorde ingenting for å gjøre seg spillbar

– Keepere som liker å starte spillet bakfra er 50% avhengige av mulighetene som utespillerne gir dem. I denne situasjonen gjorde Joe Gomez ingenting for å gjøre seg spillbar for Alisson. Gitt lagets filosofi og spillestil bør han trekke ut til siden for å kunne motta ballen. Han hadde tid til å gjøre det.

– Selv om tabben hadde kostet Liverpool poeng i denne kampen, hvorfor skal du bruke 70 millioner pund på en keeper dersom du vil begrense ham til å spille som en gjennomsnittlig Premier League-keeper? Du kjøper Alisson fordi han er kapabel til å gjøre en Cruyff-finte og starte et angrep på motstanderens svake side, ikke for å sette begrensninger for ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]