– Jeg kommer ikke til å gjøre den samme tabben en gang til

Alisson bedyrer at han vil lære av sine feil.

1. sep 2018 kl 18.29 Einar Kvande

Alisson må ta skylden for at Liverpool ikke klarte å holde nullen for fjerde kamp på rad, da de røde vant 2-1 på King Power Stadium. Liverpool ledet komfortabelt 2-0 da brasilianeren tabbet seg ut etter en drøy times spill. Han kunne enkelt ha klarert et tilbakespill, men istedet forsøkte han å drible Kelechi Iheanacho, noe som førte til at han mistet ballen til Leicester-innbytteren, som enkelt kunne sentre til Rachid Ghezzal foran tomt mål.

– Jeg leste spillet feil, forklarte Alisson til ESPN Brasil.

– Pasningen jeg fikk var ikke særlig god heller. Vi snakket om det i garderoben etterpå. Jeg snakket med Virgil. Det var ingen god pasning.

– Jeg hadde alle muligheter til å sparke bort ballen, men forsøkte å holde ballen i laget. Alle analyserer kampen. Selvsagt, jeg vil ikke være så dum at jeg gjør den samme tabben en gang til. Vi må lære av våre feil. Men dette er en del av mitt spill. Men jeg vil ikke være så arrogant at jeg sier at jeg skal fortsette å gjøre dette. Vi må lære av våre feil.

– Om det er nødvendig, må å drible være den siste utveien. Dessverre førte det til en scoring i dag.

– Jeg mener jeg skulle hatt frispark, men vi kan ikke bruke det som unnskyldning. Her i Premier League er det ikke slik at alle kollisjoner er et frispark. Etter min mening var det et frispark, men det er en del av spillet. Vi kan ikke gi rom for at dette skjer ute på banen.

– Heldig at det skjedde i denne kampen

Jürgen Klopp mener at Alisson var heldig med at han gjorde tabben i en kamp der laget vant.

– Forriege helg, da han lobbet ballen over den spilleren, snakket alle allerede om at dette ville skje en dag. At vi slipper inn mål på grunn av det. Vi ønsker fortsatt å bruke keeperen, men ikke i en slik situasjon. Jeg må se det om igjen, men jeg mener at Joe Gomez kunne ha klarert denne situasjonen, og Virgil van Dijk kunne helt sikkert ha gjort det, sa Klopp.

– Dersom Alisson klarerer ballen er også alt greit, men han gjør ikke det, og istedet dribler han av en eller annen grunn, og de scorer dette målet. Jeg sa til ham at dette var den beste kampen han kunne gjøre det i, for vi vant likevel. Vi krysset av den boksen. Som lag er vi fortsatt i en fase der vi må bli vant med hverandre. Det vet vi.

– Vi bør ikke benytte keeperen i slike situasjoner. Han er ikke en utvei for oss, men en mulighet. Vi har brukt ham litt for mange ganger i slike situasjoner, og dersom vi hadde sluppet inn et mål til måtte vi ha betalt for dette.

Det første baklengsmålet

Dette var det første målet som Alisson slapp inn i sin debutsesong i Liverpool.

– Det positive er at han er så god en fotballspiller. Vi må bare lære ham å benytte seg av det i de riktige øyeblikkene. Vi kan sentre ballen til ham, men da må vi umiddelbart finne en annen posisjon slik at vi åpner pasningsmuligheter for ham.

– Vi må slå tilbakespillet til riktig tid. Vi kan ikke slå det for svakt på en tørr bane. Det var en feil, men vi må ikke akseptere at vi gjør dem. Ingen keepere burde drible i en slik situasjon. Men han gjorde det. Det er mye mer interessant for meg hvordan han reagerte på det han gjorde. Reaksjonen var god. Vi benyttet oss av ham i bedre situasjoner etterpå.

– Publikum forsøkte å gjøre ham nervøs etterpå, men han så ikke nervøs ut. Fotball er et spill hvor det gjøres mange feil i løpet av 90 minutter, men dette var en stor feil, en avgjørende feil, da vi slapp inn mål som følge av den. Responsen var strålende. Det var bra det skjedde, så det ikke skjer igjen. Dette var dagen han gjorde en slik tabbe.

– Resultatet var bedre enn prestasjonen

Seieren på King Power Stadium betyr at Liverpool har vunnet de første fire ligakampene for første gang siden 1990.

– Resultatmessig kunne det ikke ha vært bedre, sa Klopp.

– Prestasjonsmessig kan vi bedre. Vi er fullt klar over at vi kunne ha gjort det bedre. Starten på kampen viste hvor gode vi kan være. Men det er fortsatt tidlig i sesongen. Vi er ikke 100 prosent stabile, så vi gjør ikke alltid de riktige tingene.

– Det var spennende helt til slutt, og det er greit for meg. Vi visste vi måtte kjempe for poengene. Og det var hva vi gjorde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]