Danny Ings har et unikt veddemål med Mohamed Salah

Og egypteren har vært raus.

1. sep 2018 kl 10.02 Einar Kvande

Den dagen Danny Ings forlot Liverpool veddet han med Mohamed Salah hvem som ville score flest Premier League-mål denne sesongen. De står nå begge på ett mål hver, etter at egypteren tilbød seg å slette sitt mål i åpningsrunden fordi Ings sin sene overgang til Southampton betydde at han ikke spilte deres første ligakamp. Dette avslører Paul Joyce i et lengre intervju med Ings i The Times.

Jeg følte jeg måtte gå til en klubb hvor jeg virkelig fikk vise meg frem, og være noen annens Mo Salah, være noen annens Firmino, noen annens Henderson eller Milner.Danny Ings

I intervjuet forteller Ings også at han var tidvis ulykkelig i Liverpool fordi han fikk spille så lite.

– Jeg følte jeg måtte gå til en klubb hvor jeg virkelig fikk vise meg frem, og være noen annens Mo Salah, være noen annens Firmino, noen annens Henderson eller Milner, sier Ings.

– Jeg ønsket å spille for en klubb hvor jeg kunne være en viktig spiller. Være en spiller som hele byen ser opp til.

Champions League-finalen ble tungen på vektskålen

Nå er 26-åringen stjernen i klubben han holdt med som guttunge. Det faktum at han ikke kom med i troppen til Champions League-finalen i Kiev var et hardt slag for ham, og veide tungt i avgjørelsen om å forlate Liverpool.

– Det var øyeblikket som knuste hjertet mitt, forteller han.

– Det er stort for alle spillere å spille i en Champions League-finale, selv om du bare kommer inn fra benken. Det knuste meg fullstendig at jeg ikke fikk være en del av den finaletroppen.

– Det var kvelden som hjalp meg å ta avgjørelsen. Det var ganske mange i den troppen, og det var ganske ofte jeg satt på benken og aldri kom innpå. Du kommer hjem og føler det er så mye du kunne ha gitt laget.

– Troppen i Liverpool er utrolig sterk. De kommer til å gjøre det stort, og du forstår avgjørelsene manageren tar. Men du blir såret likevel. Jeg dro på ferie i sommer og tenkte en del på livet mitt. Jeg hadde akkurat fylt 26 år, og er fortsatt i en god alder.

– Jeg kom til Liverpool som 23-åring, startet kamper, hadde akkurat debutert for England, og følte at jeg var på toppen av verden. Jeg følte bare at jeg måtte finne tilbake til dette.

De tre på topp i Liverpool er antagelig de tre beste i Europa sammen.Danny Ings

– De tre på topp i Liverpool er antagelig de tre beste i Europa sammen. Måten de forstår hverandres spill på er utrolig. Jeg visste jeg aldri kunne erstatte det.

– Jeg fikk litt spilletid mot slutten av sesongen, og det var godt å ha den følelsen i magen igjen når du sto i spillertunnellen. Jeg ønsket å ha den følelsen hver uke, og det får jeg nå i Southampton.

– Alle spillerne i Liverpool ønsket at jeg skulle bli værende der, men de forstod meg. Vi spilte kort på vei til bortekamper, men jeg satt med en annen følelse enn de fleste fordi jeg visste jeg ikke skulle starte.

– Jeg skjulte at jeg gjorde det, for jeg ønsket ikke å spre negativitet i gruppen. Men når jeg kom hjem til huset mitt og hundene mine var jeg opprørt. Slik var det i en lang periode.

– Selv om jeg fremstod som lykkelig når jeg var sammen med de andre spillerne og alle i klubben, så var jeg ikke så lykkelig som jeg kan være på et dypere nivå. Og det er når jeg er lykkelig at jeg spiller best. Jeg ønsker å gi meg selv den beste muligheten til å spille meg inn på landslaget igjen, og ikke bare være han fyren som fikk en landskamp. Det var den viktigste årsaken tl at jeg flyttet. Jeg ønsker bare å være lykkelig.

Ings håper at Jürgen Klopp vinner så mye som mulig med Liverpool.

– Jeg vet han håper at jeg skal gjøre det bra også.

Hektisk på deadline-day

Liverpool krevde 20 millioner pund for Ings, noe som førte til at overgangen ikke gikk igjennom før på overgangsvinduets siste dag.

– Jeg trodde vi ikke skulle rekke det. Flyet som skulle hente meg på flyplassen i Manchester kom fra Luton, og vi ønsket at motorene skulle holdes igang slik at vi kunne dra så raskt som mulig. Men de måtte slå av motorene for at de skulle kjøles ned. Det ble så sent. Vi landet i Southampton og dro rett til treningsanlegget. Vi fikk gjort unna den medisinske testen, og klarte å få overgangen gjort i tide. Det var en hektisk dag, men verdt det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]