– Man kan ikke få nok spesialister

Jürgen Klopp om ansettelsen av en innkasttrener.

31. aug 2018 kl 21.13 Arve Vassbotten

Tidligere denne uka ble det kjent at Jürgen Klopp har ansatt den danske innkastspesialisten Thomas Grønnemark som trener på deltid i klubben.

– Det er ikke bare viktig for meg, men for alle. For å være ærlig hadde jeg aldri hørt om en innkasttrener før. Som fotballmanager hører man om mange forskjellige ting. Jeg har spilt, jeg har vært manager i 18 år, men det betyr ikke at jeg er en keeperspesialist, og jeg er åpenbart ikke noen innkastspesialist, sier Klopp til Liverpool Echo.

Klopp ba om møte

– Da jeg hørte om Thomas ønsket jeg å møte han, og da jeg møtte han var det hundre prosent klart at jeg ønsket å ansette han.

– Nå er han her, vi trener på dette av og til, og vi bruker den informasjonen vi får underveis i ukene når han ikke er her, og også på akademiet, sier Klopp.

For Klopp handler det om å forbedre detaljene i spillet som kan gjøre en forskjell i Liverpools jakt på trofeer. Bakgrunnen er at Liverpool i snitt tar eller forsvarer seg mot 50 innkast i en kamp, og derfor kan detaljene rundt dette være avgjørende. Og Klopp skal ha ment at Liverpool for ofte tapte ballen etter innkast sist sesong.

Brukes etter Klopps behov

– Man kan ikke ha nok spesialister rundt deg. Jeg må være den som tar beslutninger på når vi bruker dem, men man kan ikke ha nok. Vi har fysiske trenere, en medisinsk avdeling, ernæringsfysiolog og nå har vi en på innkast. Han er en bra kar, og har gjort en forskjell allerede, sier Klopp.

– Guttene liker noen som vet hva han snakker om, det hjelper alltid når man ønsker å forbedre noe.

Grønnemark har tidligere jobbet med Midtjylland, Schalke, Hertha Berlin og det danske landslaget.

På sin egen side, Throwin.dk, står han også oppført som «profesjonell innkasttrener». Der skriver han at han siden 2004 har jobbet med innkast i fotball. Han hevder de fleste spillerne forbedrer kastene med 5-10 meter, og noen opp til 15 meter. Han hevder også at to av lagene han har trent Midtjylland og AC Horsens har scoret 20 mål fra innkast i 2018-2019-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]