De første ekstrautbetalingene tikker inn fra Barcelona

Philippe Coutinho har spilt 25 kamper for sine nye klubb.

2. sep 2018 kl 13.58 Einar Kvande

Liverpool fikk 106 millioner pund umiddelbart da de solgte Philippe Coutinho til Barcelona. I tillegg kan Anfield-klubben få 36 millioner pund til i ekstrautbetalinger fra katalanerne dersom alle tilleggsklausuler innfris.

Liverpool fikk for ikke lenge siden den første ekstrautbetalingen på 4,4 millioner pund fordi Barcelona kvalifiserte seg til Champions League. Katalanerne må ut med samme beløp dersom de vinner turneringen.

Kassereren i Liverpool kan nå også toe sine hender og bokføre den andre ekstrautbetalingen, også den på 4,4 millioner pund, ifølge Sport. Coutinho spilte nemlig nylig sin kamp nummer 25 for Barca. Han har scoret 11 mål og hatt 6 målgivende pasninger i løpet av disse 25 kampene.

Totalt er drøye 17 millioner pund av ekstrautbetalingene relatert til antall kamper Coutinho spiller for den spanske klubben. Liverpool får nemlig 4.4 millioner pund for hver 25. kamp inntil 100 kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]