Dette skriver avisene:«Liverpool var en million mil unna sitt beste»

Engelske aviser er skjønt enige om at Liverpool har klatret til topps på tabellen uten å være i form.

2. sep 2018 kl 12.10 Einar Kvande

– Ingen av lagdelene spilte opp mot sitt beste på King Power Stadium. Liverpool var en million mil unna sitt beste, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Samtidig slår han fast at det kun er en statistikk som betyr noe akkurat nå, og det er at Liverpool har plukket 12 av 12 mulige poeng. For første gang siden 1990/91-sesongen har de vunnet sine første fire kamper i ligaspillet.

– Jürgen Klopps lag har ikke gjort det med overbevisning. De har likevel levert et skremmeskudd til regjerende mestere Manchester City, mener Pearce, og sikter til at Liverpool plutselig har fått evnen til å vinne kamper der laget ikke fungerer godt nok til å blåse motstandere av banen.

«Vi vant stygt», slo visekaptein James Milner fast etter 2-1 i Leicester.

– Dette var akkurat den type kamp hvor Liverpool ville ha avgitt poeng i tidligere sesonger, konkluderer Pearce.

– Midtveis i annen omgang kjempet de med ryggen mot veggen. Ledelsen som Sadio Mané og Roberto Firmino ga dem i første omgang ble halvert takket være Alisson Beckers tabbe. Det var kaos.

Russisk rullett

– Brasils landslagskeeper kom unna med det da han spilte russisk rullett mot Brighton forrige helg, men denne gangen kostet hans opptreden et baklengsmål. Det var en komisk måte å slippe inn det første målet i Liverpool-karrieren på for en keeper som kostet 65 millioner pund.

– Liverpool vaklet en liten stund. En irritert Klopp ropte at spillerne måtte finne roen igjen. Det hjalp at han satte innpå Xherdan Shaqiri og Naby Keita.

Pearce trekker frem Joe Gomez som Liverpools bestemann, og påpeker at han håndterte trusselen fra Demarai Gray på strålende vis, samt at han hadde en blokkering på en James Maddison-avslutning som trolig hindret scoring.

– Det er veldig fortjent at den unge midtstopperen er tilbake på landslaget. Klopp må håpe at Gareth Southgate tar godt vare på ham!

– Hva er det med keeperne til Liverpool?

«Liverpool overlevde trass i Alissons tabbe», skriver Jonathan Northcroft i The Times.

– Keeperne til Liverpool - hva er det som skjer med dem? Undrer han.

– Man kan lure på om det sitter noen et sted som stikker nåler i dukker iført hansker og en Liverpool-drakt.

Man kan lure på om det sitter noen et sted som stikker nåler i dukker iført hansker og en Liverpool-drakt.Jonathan Northcroft, The Times

– Vel, han har nummer 13 på ryggen.

Northcroft konkluderer imidlertid med at Liverpool vant igjen, og har seiersrekken intakt selv om Alissons tabbe ødela noe av inntrykket.

– Liverpool ledet 2-0 og cruiset selv om Leicester spilte bra. Liverpool så komfortable ut foran den siste tredjedelen av kampen. De hadde ikke sluppet inn et ligamål på seks og en halv time. Så kom den forferdelige tabben som startet med en dårlig pasning fra Joe Gomez, og som fortsatte med at Jordan Henderson satte Virgil van Dijk under press ved å sentre til ham. Van Dijk slo et dårlig tilbakespill mot Alisson. Ballen var på vei til å rulle ut til corner. Det som ville ha vært det naturlige for Alisson var bare å sparke ballen så langt som mulig oppover banen, som Klopp sa etterpå. Men brasilianeren bestemte seg for å prøve å drible seg ut av problemene. Han kom unna med å lobbe ballen over Brightons Anthony Knockaert for en uke siden, men denne gangen kom han ikke unna med det.

– Kastet en skygge over en god dag

Liverpool-keeper Alisson sa etter 2-1 seieren over Leicester at han vil lære av sine feil, men Sam Wallace i Telegraph er ikke så sikker på det.

– Det var en tabbe som ikke fikk noe å si for sluttresultatet, men tabben kastet en skygge over en god dag for Jürgen Klopps lag, skriver han.

– Brasilianeren sa etter kampen at han syntes det var et dårlig tilbakespill fra Virgil van Dijk, og mente også at han burde hatt frispark, mens Klopp undret seg på om banen ikke var litt tørr.

– Er Liverpool tittelutfordrere i 2018/19? Uten tvil. Og det er grunnen til at lupen blir satt på mulige svakheter, og spesielt de som Liverpool har betalt godt for å bli kvitt.

– På alle andre områder så Alisson overbevisende ut. Spesielt når tidevannet snudde mot Liverpool, og de ble satt under press etter en strålende åpning på kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]