– Denne sesongen tror vi alt er mulig

Men Liverpools nummer ti nekter for at man føler på presset.

28. sep 2018 kl 21.30 Johannes Steen

Fort første gang på lenge snakkes det allment og for alvor om at Liverpool er tittelutfordrere, og da er det lett å se for seg at presset tærer på et forholdsvis lite merritert mannskap i Liverpool. I et intervju med Liverpool FC sitt offisielle kampdagsprogram avviser Sadio Mané at det er noe press.

– Helt ærlig, for øyeblikket har vi null press. Jeg kan si at vi har et godt lag, en stor tropp og vi har en god mengde poeng. Så hvorfor skape press?

– Selvtilliten er her fordi vi spiller bra og vinner kamper, så vi vil prøve å ta det en kamp av gangen. Det er tidlig i sesongen, vi ser framover og ønsker å holde fokus mer enn noen gang.

– Må tro på oss selv

Både Southampton-manager Mark Hughes og nå sist Chelseas Maurizio Sarri har meget tidlig utpekt Liverpool som mulige vinnere av sesongens ligatrofé, mulig for å legge litt ekstra press på de helrøde før oppgjørene. Til tross for at Mané ikke sier det er noe press, legger han ikke skjul på at det er store ambisjoner i årets Liverpool-utgave.

– Denne sesongen tror vi alt er mulig. Et lag som Liverpool kan gjøre det, men det vil ikke være enkelt. Vi er nødt til å tro på oss selv som et lag, forklarer angriperen.

Lørdagens kamp mot Chelsea er den første av tre tette, tøffe kamper. På ni dager skal man spille borte mot Chelsea og Napoli før man tar imot Manchester City på Anfield.

– Det er en veldig, veldig tøff liste. Men om du tenker på det burde man være glad fordi vi er så sterke. Om vi var et lag på bunnen av tabellen ville det være mye mer vanskelig, men vi er et stort lag med en stor tropp, så la oss gjøre det!

HARD PROGRAM:
HARD PROGRAM:  Sadio Mané har vært involvert i samtlige av Liverpools kamper så langt denne sesongen, og lørdag starter han trolig igjen mot Chelsea.

For oss er det ikke noe problem. Vi vil ta det kamp for kamp, prøve å vinne, for så å kun konsentrere oss om den neste.

Forklarer valget av draktnummer

I forkant av denne sesongen byttet Sadio Mané draktnummer fra 19 til 10, etter at nummeret hadde stått ledig siden Philippe Coutinho dro sin vei til Barcelona i januar. Senegaleseren forklarer at det er et nummer som betyr mye for ham.

– Jeg var veldig glad for å få det, for jeg har alltid tatt nummer ti over alt jeg har vært. Da jeg først kom til Liverpool, hadde Philippe (Coutinho) det, så jeg var fornøyd med nummer 19.

– Men da han dro tenkte jeg: Det er ledig. Jeg vil ha nummer ti fordi det alltid har vært mitt favoritt-tall. Over alt hvor jeg dro, var jeg kledd i nummer ti, og nå er jeg det for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]