– Det er min skyld at Shaq ikke har fått mer spilletid

Jürgen Klopp påpeker at Xherdan Shaqiri har gjort alt riktig etter at han kom til Liverpool.

22. sep 2018 kl 11.06 Einar Kvande

Jürgen Klopp forsikrer Xherdan Shaqiri at hans tid vil komme i Liverpool. Den sveitsiske landslagsspilleren venter fortsatt på sin første kamp fra start for Anfield-klubben. Så langt er 26-åringen blitt avspist med innhopp fra benken mot West Ham, Leicester og Paris Saint-Germain.

– Han er veldig positiv. Da snakker jeg ikke bare om hans prestasjoner, men også hvordan han er som person i garderoben. Alle elsker Shaq, slik er det. Han har ikke fått så mange minutter på banen, påpeker Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det er mer min feil enn hans. Han har gjort alt som skal til for å få spille. Jeg har tatt ulike avgjørelser, men hans tid vil komme, det er sikkert, legger Liverpool-manageren til.

Grådighet og aggresjon

Liverpools sjuende kamp for sesongen står for døren. Mot Southampton. De seks første er endt med seier.

– Vi spiller, analyserer, forbereder oss, spiller, analyserer og forbereder oss. Det er alt som foregår, sier manageren.

– Alle oppgavene er vanskelige. Det er ikke noen kamper hvor vi har takket Gud for hvem vi skulle møte. Ingen av resultatene vi har oppnådd denne sesongen hadde vært mulige uten grådighet og aggresjon. Uten disse egenskapene ville vi ikke hatt en sjanse.

– Vi har ikke vunnet noe som helst ennå. Ikke tidligere sesonger, og ikke denne sesongen. Vi må bruke flyten vi har hatt til å skape mer flyt. Vi ønsker å være det vanskeligste laget å spille mot. Det er planen, og det skal vi gjøre ved hjelp av gode fotballspillere.

– Den beste presangen jeg har fått de siste par ukene er at vi har endret eller gjenfunnet våre defensive egenskaper. Vi trengte dem ikke så mye i de første kampene. Det var ikke det at vi ikke måtte forsvare oss, men det var en annen type kamper. Mot Tottenham og Paris elsket jeg hvordan vi forsvarte oss. Vi spilte likevel god fotball, og det var et stort steg fremover i sesongen så langt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]