– Glem antall seiere på rad

Liverpool har fått en glimrende start på sesongen. Det er noe Jürgen Klopp ber spillerne glemme foran møtet med Southampton.

22. sep 2018 kl 09.33 Einar Kvande

Dagens kamp er alt som betyr noe for Klopp. Det kommer tydelig frem av hans faste spalte i Liverpools kamp-program.

– Tirsdagens kamp ga alle som er tilknyttet Liverpool en utrolig god følelse, men som alltid må vi fokusere på neste kamp umiddelbart, og bruke all vår energi på kampen vi står overfor i dag, skriver Klopp.

– Jeg behøver egentlig ikke gi denne beskjeden til spillerne eller supporterne, for dette er de klar over allerede. Denne kampen er sesongens viktigste, fordi det er neste kamp, og dermed den eneste som betyr noe akkurat nå. Jeg bryr meg ikke om hvor mange kamper vi har vunnet på rad, eller hvor god posisjon vi befinner oss i. Dagens kamp er alt som betyr noe nå.

– Det handler ikke om å ignorere det vi opplevde tirsdag kveld. Heller det motsatte. Vi skal ta med oss det som vi kan bruke fra den opplevelsen. Det som vi kan bruke er at vi utkjempet motstanderen, og det er viktig. Det vil også være viktig i dag. Vi må være det laget som er mest sultne på seieren. Det er like viktig i dag. Den strålende stemningen og lidenskapen på tribunene på Anfield utgjør en forskjell, og det vil den gjøre i dag også.

Innstilling og holdninger er nøkkelord

– Det vi lærte på tirsdag som er relevant for oss i dag og i hver kamp på dette nivået, er at du må ha den rette innstillingen og holdningen, ellers vil du tape. Det er så enkelt. Det gjelder både i Champions League og i Premier League.

– Southampton trenger ingen peptalk foran denne kampen. De vil se på dette som en fantastisk mulighet. Det er positiv stemning rundt vår klubb for tiden, noe som er fint, og jeg ser helst at det er slik selvsagt. Men en positiv følelse må ikke gå over i tilfredshet.

– Jeg har snakket så mange ganger om at vi fortsatt må være sinte i form av å bevare konkurranseinstinktet i oss. Det er helt avgjørende i dag. Southampton kommer hit for å ødelegge dagen for oss. De kommer hit for å sette en stopper for seiersrekken vår. De kommer hit for å slå oss på vår hjemmebane.

– De kommer hit for å ta poengene. Men vi skal ha en finger med i spillet, og kan hindre dem fra å nå sine mål. Vi har sjansen til å ta en ny seier og gjenskape vårt intense spill fra tirsdagens kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]