Forklarte Fabinho-situasjonen

Jürgen Klopp tror fortsatt brasilianeren vil vise seg som en god forsterkning.

14. sep 2018 kl 12.49 Arild Skjæveland

Brasilianske Fabinho kom fra Monaco for over 40 millioner pund i sommer, men etter å ha spilt ni kamper i pre-season har han ikke vært på banen siden Premier League ble sparket i gang for over en måned siden.

24-åringen var på benken i åpningskampen mot West Ham, men har siden den gang ikke vært med i kampdagtroppen. Situasjonen til midtbanespilleren var tema på fredagens pressekonferanse.

– Vi fikk lignende spørsmål om Robertson og Oxlade-Chamberlain, svarte Klopp.

Duoen brukte halve sesongen på å finne seg til rette, og blomstret etter nyttår.

Ingen morsom beskjed å gi

Klopp forteller om en spiller som kommer fra et lag og en liga med helt annen spillestil. I Monaco spilte Fabinho i en toer på midtbanen, mens LFC spiller med tre.

– Fabinho er full av energi og ønsker å lykkes. Det er ikke morsomt å gi han beskjed om at han ikke vil bli involvert, men han har kommet fra en annen liga og et annet spillesystem. Det tar tid.

– Planen er fortsatt at han skal forbedre oss, sier Klopp.

Manageren snakket også om rotasjon og det tøffe kampprogrammet. Kanskje er når det tetter seg til med kamper de neste ukene at Fabinho får sin sjanse.

– Du ønsker alltid å bruke ditt beste lag, men med antall kamper vi har så må vi rotere. Det føles som at vi har 500 kamper i vente over de neste ukene. Når du har mange spillere kan du ta avgjørelser, og gode avgjørelser. Det er et luksusproblem, sier han.

Fabinho spilte for Brasil mot USA i landslagspausen. Da på høyreback.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]