Gomez roses opp i skyene etter innsatsen for England

Liverpool-stopperen spås å bli fast inventar i Englands midtforsvar.

10. sep 2018 kl 09.28 Einar Kvande

England tapte 2-1 for Spania, men det var såvisst ikke Joe Gomez sin feil. Mange snakker nå varmt om den unge Liverpool-stopperen etter innsatsen i Nations League-kampen mot spanjolene.

21-åringen henviste en spiller som Kyle Walker til innbytterbenken, og den tidligere toppspilleren Tony Cascarino tror nå at Walker kan få en lang vei tilbake i startoppstillingen til England.

– Han vil bli bedre og bedre

– Joe Gomez spilte veldig bra på høyresiden av Englands tremannsforsvar. Den posisjonen er hans nå. Han er bare 21 år gammel, og vil bare bli bedre sammen med Virgil van Dijk i Liverpools forsvar denne sesongen, spår Cascarino i sin faste spalte i The Times.

– Kyle Walker gjorde det bra i den posisjonen i VM, men Gomez er nesten like rask, han er bedre i lufta, og er bedre i posisjonsspillet enn Walker, som er best som høyreback. Manchester City-spillerens styrker er i en-mot-en situasjoner, og når han får sette fart opp og ned på høyreflanken.

– Gareth Southgate må nå ta et tøft valg mellom Walker og Kieran Tripper i rollen som høyre vingback, men England-manageren bør ikke vrake Gomez for å gjøre plass til både Walker og Tripper, er Cascarinos konklusjon.

England møter Sveits på Leicesters King Power Stadium tirsdag. Kampen, som har avspark klokken 21.00, blir vist på TV 2 Sport Premium 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]