– Han vil få nok spilletid i sin karrière

Jürgen Klopp svarer på England-managerens frustrasjon.

15. sep 2018 kl 12.21 Johannes Steen

Dominic Solanke har ennå til gode å figurere i en kamptropp for de røde denne sesongen. I forbindelse med landslagspausen luftet Gareth southgate sin frustrasjon over at den engelske 21-åringen ikke får spille mer i klubben sin.

Jürgen Klopp insisterer likevel på at Solanke er i riktig klubb for sin utvikling.

– Det er ikke en ideell situasjon, det er klart. Han er en ung spiss, og unge spisser trenger generelt mer tid i en stor klubb. Om du er en ung spiss i en annen klubb uten å score eller prestere kan det true karrièren din fordi ingen i denne verdenen er tålmodige nok.

– Men det går helt fint for Dom. Han har ikke spilt så ofte som han ønsket, jeg kan se for meg det, men han utvikler seg fortsatt og forbedrer seg. Han hadde gode kamper forrige sesong, sant nok ikke nok spilletid, men han er fortsatt ung og vil få nok spilletid i sin karrière.

Sammenlikner med Harry Kane og Vardy

Dominic Solanke spilte i 27 kamper for Liverpool forrige sesong, mens Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold for tiden er faste navn i lagoppstillingen. Klopp ser ingen grunn til at Solanke skal ønske å utvikle seg et annet sted.

– Når vi ikke kan bruke ham som en spiss, vil vi fortsatt jobbe med ham og prøve å innfri hans potensiale. Jeg tror vi allerede er på god vei med det. Vi har ikke et problem med at unge engelske spillere ikke er involvert ofte nok. Det er intet press. Jeg liker ikke å snakke om hva andre sier, men Dom Solanke er en fantastisk ung spiller.

I den kommende perioden skal man spille syv kamper på 22 dager, og rotasjon på laget vil være uunngåelig. Da kan muligheten komme for 21-åringen.

– Situasjonen her er at vi har fire spillere i Bobby (Firmino), Daniel Sturridge, Divock Origi og Dom. Vi har denne troppen og vi trenger den.

– Dersom han jobber hardt, og det er alt han trenger for å sikre resten av karrieren sin, så vil alt ordne seg på grunn av hans talent og ferdigheter.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvor Harry Kane var på samme stadie i sin karriere, men det var over alt i landet både med og uten spilletid. Jeg husker et bilde av Harry Kane og Jamie Vardy sittende på benken for Leicester. De startet ikke den dagen, men de kom seg opp og fram.

– Det er tøft for spisser å få den ene plassen eller være en av to. Vi er fortsatt 100 prosent sikre på at alt vil bli bra for Dom, sier Klopp.

  • Innkalte til lagmøte etter tapet i fjor

Har du innspill til journalisten?
[email protected]