Har brukt nest færrest spillere i Premier League

Liverpool har stilt med langt mer stabilt lag de fem første rundene denne sesongen enn i fjor.

18. sep 2018 kl 12.23 Arve Vassbotten

Liverpool har startet sesongen med fem seiere av fem mulige i serien. På de kampene har Jürgen Klopp også bare benyttet 16 spillere. Det er nest færrest i hele Premier League.

Bare Wolverhampton har færre med 15, mens Watford, Chelsea, Arsenal og Burnley alle har tatt 17 spillere i bruk, skriver experimental361.com.

Manchester United, Huddersfield og Tottenham er i den andre enden av skala, og de har alle brukt 22 spillere så langt.

22 er like mange spillere Liverpool brukte på de fem første kampene sist sesong, viser statistikk vi har hentet ut selv.

12 fra start mot 19 i fjor

Liverpool har også bare brukt 12 forskjellige spillere fra start, mens Mourinho har brukt 21. Wolves og Watford har begge hatt uforandret lag i disse fem kampene.

Sist sesong brukte Liverpool 19 spillere fra start på sine fem første kamper i serien, da er ikke kampene i kvalifiseringen til Champions League tatt med.

Fem Liverpool-spillere har også spilt samtlige minutter denne sesongen. På den statistikken er det Chelsea som har flest med sju spillere. Sist sesong var tilsvarende tall bare to, med Joël Matip og Roberto Firmino.

Disse har startet alle kampene

Hvis man ser på Liverpool.nos egen statistikkside er det Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Georginio Wijnaldum, James Milner, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino som har spilt fem kamper fra start denne sesongen.

Naby Keita har fire starter og ett innbytte, mens Jordan Henderson har startet en kamp, og kommet inn i fire. De siste spillerne som er benyttet er Daniel Sturridge, med fire innbytter, Joël Matip, som er kommet inn tre ganger, Xherdan Shaqiri, som har kommet inn to ganger, og Adam Lallana, som har ett innhopp.

Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino og Naby Keita har alle blitt byttet ut tre ganger, mens Mohamed Salah og Sadio Mané har forlatt banen to ganger hver, og Jordan Henderson og James Milner, en gang hver.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]