Har holdt nullen i halvparten av kampene siden tapet på Wembley

Liverpool har virkelig strammet opp etter de fire baklengsmålene borte mot Spurs forrige sesong.

13. sep 2018 kl 09.08 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp innkalte til møte etter at Liverpool slapp inn fire mål og tapte 4-1 mot Tottenham på Wembley i fjor, rapporterer James Pearce i Liverpool Echo.

De helrøde hadde sluppet inn 16 mål på ni kamper – verst siden 1964/65-sesongen, og var på 9. plass tabellen i oktober.

Kampen mot Spurs ble husket for en rekke individuelle feil, og Dejan Lovren som ble tatt av banen etter en halvtime – men det Klopp skal ha vært mest irritert over var konsentrasjonen, at ikke folk dekket for lagkameratene, organiseringen og at spillerne var mer bevisst. Klopp pekte på at problemene kom fra at Liverpool kollektivt reagerte for tregt.

Holdt ikke tilbake

På møtet på Melwood skal manageren og spillerne ha vært ærlige med hverandre, og alle aksepterte at det måtte gjøres noe.

– Manageren holdt ikke tilbake, og sa det rett ut. Vi visste at vi hadde store problemer, og han sa at det ikke var godt nok. Han snakket veldig ærlig om tingene som måtte endres, og vi måtte jobbe med å forbedre forsvaret, har Joel Matip sagt i ettertid.

Etter tapet mot Spurs slo de røde tilbake, og var ubeseiret i de neste 18 kampene, noe som gjorde at de klarte målsetningen om topp fire, og tok seg til finalen i Champions League.

FORRIGE GANG:
FORRIGE GANG:  Liverpool ble knust 4-1 på Wembley forrige sesong.

Ikke bare Van Dijk

I kampen mot Spurs for 11 måneder siden stilte LFC med et forsvar som besto av Simon Mignolet i mål, Joe Gomez på høyreback, Alberto Moreno på venstreback, og Dejan Lovren og Joel Matip i midtforsvaret. Denne gang er det trolig kun Gomez som vil starte, i midtforsvaret med Virgil van Dijk, med Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson på backene, og Alisson Becker mellom stengene.

Før Liverpools møte med Brighton hadde Sky Sports-programmet Monday Night Football oppe en grafikk som viste forbedringen i det defensive etter akkurat den kampen mot Tottenham. Tar vi med de to kampene som har blitt spilt siden det, har Liverpool sluppet inn 23 ligamål på 32 kamper.

Klubben har holdt nullen i 16 av 32 ligakamper, og har ikke sluppet inn et mål på hjemmebane i ligaen siden februar.

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30 og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]