Bare Milner igjen?

James Milner kan være den eneste i Liverpools startellever på lørdag som også startet Jürgen Klopps første kamp som Liverpool-manager.

12. sep 2018 kl 18.04 Einar Kvande

Den første kampen Jürgen Klopp ledet som Liverpool-manager var mot Tottenham den 17. oktober 2015. Dette var de 11 som startet på White Hart Lane:

Simon Mignolet, Nathaniel Clyne, Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Lucas Leiva, Emre Can, James Milner, Adam Lallana, Philippe Coutinho, Divock Origi.

Av disse har nesten halvparten - fem i tallet - forlatt klubben. Det gjelder Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Lucas Leiva, Emre Can og Philippe Coutinho.

Simon Mignolet og Divock Origi er ute i kulden. Førstnevnte sliter også med en fingerskade foran denne kampen.

Nathaniel Clyne og Alberto Moreno har ikke vært i aksjon for førstelaget ennå denne sesongen, mens Adam Lallana fikk et kort innhopp i 2-0 seieren over Crystal Palace på Selhurst Park. For en uke siden måtte sistnevnte forlate Englands trening med en lyskestrekk, og han vil derfor ikke være tilgjengelig til denne kampen.

Dermed står vi igjen med James Milner, visekapteinen, som den eneste fra det første Liverpool-mannskapet Klopp mønstret som også er aktuell for bortekampen mot Tottenham i helgen. Milner har spilt samtlige fire ligakamper så langt, og synes nå å ha passert kaptein Jordan Henderson i køen om midtbaneplassene.

Marerittet

I fjor opplevde Klopp og Liverpool et aldri så lite mareritt på Wembley i slutten av oktober. 4-1 tapet ble på mange måter vendepunktet i sesongen. Etter dette sviende nederlaget gikk det meste på skinner for de røde.

Da stilte Liverpools slik: Simon Mignolet, Joe Gomez, Joël Matip, Dejan Lovren, Alberto Moreno, Jordan Henderson, Emre Can, James Milner, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Mohamed Salah.

Antagelig vil det også kun være 4-5 av disse som starter mot Spurs på lørdag. Firmino, Salah og Gomez skulle man tror var bankers i Klopps lagoppstilling. Antagelig Milner også. Og kanskje får Henderson en ny sjanse?

Årets Liverpool-forsvar virker å være mye mer solid enn den kvintetten som spilte bakerst i fjor. Sannsynligvis blir det kun Gomez av disse som spiller på lørdag, mens Matip og Moreno antagelig sitter på innbytterbenken. Inn har kommet karer som Alisson Becker og Virgil van Dijk. Karer som ville ha vært bautaer i et hvert forsvar i verden. Og med tryggere backer i form av Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson kan da Liverpool umulig slippe inn fire mål på Wembley en gang til?

Dette forsvaret har tross alt bare sluppet inn ett eneste mål på de fire første kampene, og det kom etter den unødvendige tabben til Alisson. Vi våger påstanden at Klopp er utrustet med en mye mer solid enhet bakerst ved denne korsvei, enn han var på Wembley for et snaut år siden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]