DEN RØDE TRÅDEN  James Milner henger fortsatt med i startoppstillingen til Jürgen Klopp, i en alder av 32 år.

Bare Milner igjen?

James Milner kan være den eneste i Liverpools startellever på lørdag som også startet Jürgen Klopps første kamp som Liverpool-manager.

Den første kampen Jürgen Klopp ledet som Liverpool-manager var mot Tottenham den 17. oktober 2015. Dette var de 11 som startet på White Hart Lane:

Simon Mignolet, Nathaniel Clyne, Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Lucas Leiva, Emre Can, James Milner, Adam Lallana, Philippe Coutinho, Divock Origi.

Av disse har nesten halvparten - fem i tallet - forlatt klubben. Det gjelder Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Lucas Leiva, Emre Can og Philippe Coutinho.

Simon Mignolet og Divock Origi er ute i kulden. Førstnevnte sliter også med en fingerskade foran denne kampen.

Nathaniel Clyne og Alberto Moreno har ikke vært i aksjon for førstelaget ennå denne sesongen, mens Adam Lallana fikk et kort innhopp i 2-0 seieren over Crystal Palace på Selhurst Park. For en uke siden måtte sistnevnte forlate Englands trening med en lyskestrekk, og han vil derfor ikke være tilgjengelig til denne kampen.

Dermed står vi igjen med James Milner, visekapteinen, som den eneste fra det første Liverpool-mannskapet Klopp mønstret som også er aktuell for bortekampen mot Tottenham i helgen. Milner har spilt samtlige fire ligakamper så langt, og synes nå å ha passert kaptein Jordan Henderson i køen om midtbaneplassene.

Marerittet

I fjor opplevde Klopp og Liverpool et aldri så lite mareritt på Wembley i slutten av oktober. 4-1 tapet ble på mange måter vendepunktet i sesongen. Etter dette sviende nederlaget gikk det meste på skinner for de røde.

Da stilte Liverpools slik: Simon Mignolet, Joe Gomez, Joël Matip, Dejan Lovren, Alberto Moreno, Jordan Henderson, Emre Can, James Milner, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Mohamed Salah.

Antagelig vil det også kun være 4-5 av disse som starter mot Spurs på lørdag. Firmino, Salah og Gomez skulle man tror var bankers i Klopps lagoppstilling. Antagelig Milner også. Og kanskje får Henderson en ny sjanse?

Årets Liverpool-forsvar virker å være mye mer solid enn den kvintetten som spilte bakerst i fjor. Sannsynligvis blir det kun Gomez av disse som spiller på lørdag, mens Matip og Moreno antagelig sitter på innbytterbenken. Inn har kommet karer som Alisson Becker og Virgil van Dijk. Karer som ville ha vært bautaer i et hvert forsvar i verden. Og med tryggere backer i form av Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson kan da Liverpool umulig slippe inn fire mål på Wembley en gang til?

Dette forsvaret har tross alt bare sluppet inn ett eneste mål på de fire første kampene, og det kom etter den unødvendige tabben til Alisson. Vi våger påstanden at Klopp er utrustet med en mye mer solid enhet bakerst ved denne korsvei, enn han var på Wembley for et snaut år siden.

Del

Jürgen Klopp

06.12.2017 11:58

Stem på Klopp og Salah her

Jürgen Klopp og Mohammed Salah er nominert til månedens manager og månedens spiller.

11.10.2017 12:00

Pressekonferanse på fredag

13.10.2017 08:26

Møter pressen kl. 14.00

James Milner

08.11.2018 18:19

Ingen løper mer enn Milner

James Milner løper mer enn noen annen spiller i Premier League.

08.11.2018 09:11

– Jakten på midtbanebalansen fortsetter

Mangelen på dynamikk og oppfinnsomhet fra midtbanen er blitt et problem for Jürgen Klopp.

06.11.2018 21:18

– Det gikk galt fra første minutt

James Milner mener Liverpool kan slå både PSG og Napoli.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.11.2018 kl 07:45

Fabinho-rykter er bare tull

+
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+