–Jeg er ikke overrasket over Milner

Jürgen Klopp skjønner ikke at folk fortsatt lar seg overraske over mannen som hadde flest målgivende i fjorårets Champions League.

21. sep 2018 kl 22.21 Johannes Steen

James Milner har overgått forventningene hos mange denne sesongen. Den 32 år gamle midtbanespilleren har tidvis vartet opp med storspill, scoret to straffespark og blitt kåret til Liverpools beste på Liverpool.no sin spillerbørs i to av seks kamper.

For Klopp derimot, er det intet mindre enn hva han forventet av sin visekaptein.

– Hans gode form er ikke bare denne sesongen. Forrige sesong hadde han flest assists i Champions League. Så hvordan kan du være overrasket over det når han gjør liknende ting?

– Som jeg har sagt et par ganger, det er bare i fotball det høres ut som at 32 er en høy alder. I alle andre deler av livet er du fortsatt ung. Han er fortsatt ung og en skikkelig profesjonell, så det betyr at kroppen hans gir ham muligheten til å gjøre dette.

Skryter over midtbanetrio

– Men det er såklart ikke bare ham. For to uker siden sa noen at vi ikke trengte Jordan Henderson, og så spilte han som han spilte (mot PSG). Gini Wijnaldum var kanskje ikke regnet med lenger da vi gjorde signeringene og sånn. De er virkelig gode gutter og kan fortsatt forbedre seg, det er det som er så fint. Selv James, han er det beste eksempelet på det.

I 16/17-sesongen vikarierte Milner som venstreback, noe Yorkshire-mannen ærlig innrømmer at han likte dårlig. Der gjorde han sakene bra, men har virkelig kommet til sin rett etter å ha blitt flyttet tilbake på midtbanen.

– Han er nå i en posisjon han elsker, han er en veldig energisk gutt, veldig livlig og liker å dekke store rom, noe som hjelper på midtbanen. Men han hjalp oss også da han spilte venstreback. Han kan spille fotball, og det gjør ham til en veldig verdifull spiller.

– Så nei, jeg er ikke overrasket, selvfølgelig ikke, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]