– Jeg liker «kjedelig-greia»

James Milner snakker om Twitterkontoen «Boring James Milner» i spørrerunde med fotballmagasin.

20. sep 2018 kl 00.09 Johannes Steen

I et lengre portrett med magasinet FourFourTwo, blir Milner stilt en rekke spørsmål fra leserne. Parodikontoen på Twitter, «Boring James Milner», har vært populær i en årrekke, med godt over en halv million følgere. Og nettopp denne ble selvsagt et hett tema i utspørringen.

Den daværende Manchester City-spilleren forteller at han først trodde det var noen innad i klubben som hadde laget kontoen da han først fikk vite om den.

– Det var pre-season med City da det startet, og en av guttene viste den til meg. Det var en «Boring Gareth barry»-konto også på den samme tiden, så vi følte det måtte være en av gutta. Det var ingen av de som hadde god nok humor, så jeg tenkte også det kanskje kunne være noen i støtteapparatet!

– Jeg har aldri irritert meg over hele «kjedelig»-greia i det hele tatt – jeg liker det, fordi det betyr at folk ikke vet alt for mye om meg, så jeg har gjort en god jobb og gitt de akkurat så mye som jeg ønsker å gi.

Milner har nemlig lenge vært skeptisk til å gi for mye av seg selv til offentligheten. Det er ikke lenge siden han gjorde sitt inntok på sosiale medier ved å lage seg Twitter.

– Siden jeg starte å spille har ting forandret seg mye, med flere intervjuer og mer eksponering. Fans føler at de har rett til å vite hver eneste ting om deg, og det burde egentlig ikke være sånn. Alle har sitt eget liv – sine egne oppturer og nedturer utenfor banen – og folk glemmer at fotballspillere bare er mennesker de også. Men jeg tenkte det kanskje var tid for folk å kjenne meg litt mer, og ha det litt morsomt.

Milners Twitter-konto har vært preget av mye humor og selvironi rundt kjedelig-konseptet. Han innledet kontoen sin med å legge ut bilde av at han stryker klær.

– Å starte kontoen med et bilde av meg som stryker var fullstendig min idé. Det er god humor, og nå kan jeg vise ting om meg selv nå og da – for det meste kjedelig ting, men kanskje noe interessant også!

Står gjerne i mål om det trengs

Noe mer fotballrelatert fikk Milner svare på også. Han er fullstendig ærlig når han blir spurt om han likte å spille på backen i 16/17-sesongen.

– Nei jeg likte det ikke, for å være ærlig – men du gjør hva enn du bli spurt om for laget. Manageren spurte meg om å gjøre det, og jeg gjorde det så godt jeg kunne. Det er ikke min beste posisjon, og forhåpentligvis har jeg vist det ved å spille på midtbanen både før og etter, men spør manageren deg om å spille et annet sted, så gjør du det. Jeg har fortalt ham at jeg hovedsakelig ikke vil det, men laget kommer først.

– Jeg tror den første gangen jeg måtte spille venstreback var mot Manchester United i Europa League – Alberto Moreno var skadet og manageren gav meg valget: Ville jeg spille venstreback eller høyreback? Mitt svar var: «Det er som å spørre om hvem av gutta du vil at skal tilbringe en natt med dama di!». Engelsken hans var ikke så bra da, så jeg tror den gikk over hodet på ham!

Den allsidige 32-åringen har tidligere sagt at den eneste posisjonen han ikke har spilt i, er som keeper. Men ville han ha vært villig til å ta på seg hanskene om det var krise?

– En million prosent sikkert. Det er den eneste igjen å krysse av. Jeg har spilt i hver eneste utespiller-posisjon. Jeg ville rukket opp hånden min – du må være litt gal, ville ikke du?

Det er som å spørre om hvem av gutta du vil at skal tilbringe en natt med dama di!James Milner om å velge side på backen

Hvordan er det å spille under Jürgen Klopp?

– Han er en veldig god manager. Du kan se det på hva han har gjort med dette laget; hvordan vi spiller sammen og jobber for hverandre. Han har sin rasende side, men også «Klopp-klemmen», som jeg tror den er kjent som.

KLOPP-KLEMMEN:
KLOPP-KLEMMEN:  James Milner har fått sett mange sider av sin tyske manager.

Visekapteinen legger ikke skjul på at manageren kan være en uforutsigbar figur i garderoben.

– Noen ganger har han mistet hodet når vi ikke har spilt bra, men han vil overraske deg: Det er ganger hvor ting ikke går dårlig og han fortsatt mister det, og det er ganger du tror han vil det, men ikke gjør det. Han har makten over det og vanligvis har han helt rett. Han elsker spillet og ønsker å vinne.

Fikk ikke lov til å ikle seg rødt som barn

En av de mer bisarre tingene som kommer fram i spørsmålsrunden er når Milner blir spurt om det er sant at han ikke fikk lov å ha på seg røde klær av sin far som liten.

– Ja, det er sant. Leeds-fans er så klart oppdratt til å mislike Manchester United, som rivaler, så rødt var ikke tillatt, forteller Yorkshire-gutten.

– Jeg hadde ikke noen røde skjorter eller noe, og den første gangen jeg noen sinne hadde det på meg var sannsynligvis for England. Da jeg signerte for Liverpool vitset han om at det var den første gangen han var glad for å se meg regelmessig i rødt.

Hele portrettintervjuet med James Milner kan leses her

Har du innspill til journalisten?
[email protected]