- Jeg er klar for klubb og landslag

Fabinho vil i natt være tilbake på det brasilianske landslaget, som høyreback. Han er også beredt til å spille på midtbanen til Liverpool.

7. sep 2018 kl 09.44 Torbjørn Flatin

Når Brasil kl 01.30 i natt spiller mot USA, vil Fabinho være den eneste som starter og som ikke var med i VM i Russland for brassene.

Det kan i det hele tatt bli noen viktige uker for 24-åringen, som virker å ha brukt noe tid til å tilvenne seg måten det spilles på under Jürgen Klopp og fortsatt har til gode å debutere for Liverpool i en offisiell kamp. Den muligheten forventes imidlertid å komme i denne måneden da de røde står foran et intenst og hardt kamp-program. Fabinho sier at han nå er klar for utfordringene som venter ham, både for klubb og landslag.


Funnet seg tilrette

- Jeg synes jeg hadde en bra pre-season hvor jeg spilte hele tiden, sier Fabinho til Globo Esporte.

- Det var bra for meg å spille mot engelske lag for å kjenne på den rytmen, den intensiteten og den fysikken som hersker der.

- Spesielt de erfarne spiller har hjulpet meg slik at jeg skal finne meg til rette. Både min kone og jeg liker byen og vi har allerede fått skaffet oss et hjem. Firmino er en fin fyr og han og hans familie har gitt god støtte til både meg og Alisson.

- Alt har vært fint, det at det er brasilianere på laget hjelper meg. Jeg har det bra, har trent godt og vært tålmodig, nå føler jeg meg godt forberedt til å begynne å spille.


Kan spille på flere plasser

Høyrebacken har vært posisjonen Fabinho har blitt benyttet i for Brasil tidligere, og da han ble flyttet opp på midtbanen i Monaco ble straks køen lenger angående landslaget.

- Det kan ha ødelagt for meg i å komme til VM det at jeg begynte å spille på midtbanen, men samtidig spilte laget utmerket i kvalifiseringen og det var ingen grunn for treneren til å gjøre utskiftninger.

- For meg selv spiller det ingen rolle hvor jeg spiller på laget, bare jeg får spille. Jeg vet at sjansene vil komme både for klubb og landslag og det er viktig at jeg utnytter de mulighetene som jeg får.

- Det lå vel litt i kortene at treneren Tite ville gi noen nye sjansen etter VM og jeg er veldig glad for at han husket meg. Treneren ringte meg før han tok ut troppen og antydet at han ønsket å bruke meg som høyreback og han lurte på om det var noe problem for meg. Konkurransen om en plass på midtbanen til Brasil er veldig hard, men jeg er komfortabel med å spille i forskjellige posisjoner.

- Det at jeg har kommet til Liverpool og skal spille i Premier League tror jeg kan hjelpe meg angående landslaget. Liverpool er en enorm klubb som er mer synlig enn fransk fotball. Nå håper jeg at jeg fremover kan få spille regelmessig både for klubb og landslag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]