– Har allerede forbedret meg med seks meter

Andy Robertson forteller om Thomas Grønnemark-effekten.

6. sep 2018 kl 22.01 Arild Skjæveland

Liverpools nyansettelse, innkast-ekspert Thomas Grønnemark, har allerede fått mye oppmerksomhet. Ansettelsen ble latterliggjort av Andy Gray på beIN Sports forrige helg – men spillerne selv liker utviklingen.

– Manageren har sikkert sett tilbake på forrige sesong, og det var en veldig positiv sesong for oss der vi kom blant de fire beste og til finalen i Champions League – men én negativ ting han har lagt merke til er at vi ga bort ballen da vi hadde innkast, sier Andy Robertson ifølge Liverpool Echo.

– Et innkast er lite effektivt som en pasning, så han har sett på det og lurt på hvordan han skal endre dette. Han har hentet inn Grønnemark, og allerede etter de fire første kampene har vi vært bedre på det, sier den nye Skottland-kapteinen.

– Det er de små detaljene som kan gjøre en forskjell.

Allerede stor forbedring

Danske Grønnemark har ikke vært i klubben lenge, men allerede kan en se forbedring ifølge Robertson.

– Vi er alle påskrudd når det er innkast nå. Alle er bedre posisjonert, og guttenes teknikk har blitt bedre. Alle ble målt, og jeg var en av de verste, men jeg tror jeg allerede har forbedret meg med seks meter, sier han.

42 år gamle Grønnemark har rekorden for lengste innkast, på 51,33 meter.

– Alle ønsker å lære dette, og alle forbedrer seg og blir mer nøyaktige. Jeg mener det er positivt, og det har definitivt hjulpet oss, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]