– Jeg hadde en idé, og den fungerte ikke 100 prosent

Jürgen Klopp mener at gjestene gjorde enn bedre kamp enn folk vil ha det til etter 3-0 seieren over The Saints.

22. sep 2018 kl 21.59 Einar Kvande

Et selvmål og scoringer av Joël Matip og Mohamed Salah senket Southampton allerede i første omgang på Anfield. Til tider virket oppgjøret å være lett match for de helrøde, men Jürgen Klopp mente at det ikke var så enkelt som det kunne se ut for.

– Det var bra, men vi måtte være bra, for Southampton var ikke dårlige. De spilte godt fotball, uttalte Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

– Jeg hadde en idé, og den fungerte ikke 100 prosent som jeg ville. Vi forandret systemet for å gjøre plass til Shaq i en posisjon han var komfortabel med. Vi ønsket å gjøre det litt mer vanskelig for Southampton å være forberedt på hva vi gjør. Vi visste at de to store spillerne i midten ville spille, så vi ønsket å sette Mo der.

– Offensivt var det veldig bra, men defensivt var vi helt tydelig ikke vant til dette. Vi hadde en økt i går, og det var veldig merkelig. Vi kunne faktisk ikke gå ut fordi været var så dårlig over byen på den tiden vi trente. Vi trente en halvtime inkludert dødballer, noe som var veldig viktig fordi Southampton er veldig gode på dødballer. At vi gjorde det hjalp oss, for alle de tre målene våre kom etter dødballer.

– På den annen side var dette grunnen til at jeg gjorde forandringen. Jeg sa til Shaq i pausen at jeg aldri tidligere har byttet ut en spiller som ikke var skadet som hadde så stor innflytelse på kampen. Han er ikke skadet. Men jeg ønsket å kontrollere kampen, og gå tilbake til vår normale formasjon.

– Vi kontrollerte kampen i andre omgang

– Det hjalp. Vi kontrollerte virkelig kampen i andre omgang. Men Southampton hadde likevel sine øyeblikk. De hadde ingen store sjanser, men de hadde sine øyeblikk. Vi ønsket å unngå at de kunne komme igjennom et par ganger for mye. Vi ønsket selvsagt å score flere mål, og var litt uheldige i et par situasjoner. Mo var trolig i offside.

– I første omgang var Mo litt uheldig med en fin situasjon, etter en god ball fra Joël Matip. Totalt sett gjorde vi en god kamp. Vi hadde veldig god kontroll i andre omgang, og det er slik det bør være.

– Jeg ville ha byttet ut Shaq om det bare sto 2-0 også, for å være ærlig. Det var planen. Vi så vi hadde litt problemer.

– I midtuken spilte Gini Wijnaldum hele kampen. Han hadde en god kamp igjen, men det er veldig hardt for ham nå. Hendo spilte sin andre kamp på rad. Millie kom innpå, og om dere spør ham så tror jeg ikke han følte seg våryr akkurat. Det var hardt arbeid for ham også. Men det var aldri et alternativ å gjøre seks eller sju endringer på laget i dag. Vi måtte komme oss gjennom kampen. Derfor sa jeg at det var en viktig kamp.

– For noen uker siden fortalte alle meg hadde vi hadde noen veldig tøffe uker foran oss, men ingen nevnte Southampton. Det gjorde kampen til en skikkelig utfordring, og da sett bort fra kvalitetene til Southampton. Så det var et godt tegn det laget gav meg i dag igjen, ved å score tre mål, og ikke minst at vi var en skikkelig trussel på dødballer er kult, for det er alltid til hjelp, og defensivt var det bra også. Alle de tre midtstopperne spilte fantastisk, og begge sidebackene spilte veldig bra. Alle de andre måtte jobbe veldig hardt. Jeg mener vi fortjente de tre poengene denne gangen også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]