- Jeg ser fram til å få vist hva jeg kan på Anfield

Xherdan Shaqiri gleder seg til å spille for Liverpool, for Jürgen Klopp, og foran helrøde supportere.

8. sep 2018 kl 18.03 Torbjørn Flatin

27 minutter, pluss tilleggstid, det er alt Xherdan Shaqiri har fått vært på banen så langt i 2018/19, etter sin overgang fra Stoke i sommer. Det ventes å forandre seg i løpet av måneden med spill i Champions League og Ligacupen i tillegg til Premier League, og hvor Jürgen Klopp forventes å bruke troppen i en helt annen grad enn hva som var tilfellet under sesongens fire første ligakamper.

- Han er en veldig god trener, men for meg er også personligheten viktig, sier Shaqiri til Liverpool FC magazine om sin nye manager. – Han har en veldig hyggelig personlighet. Du kan spøke med ham, selv om du selvfølgelig må være fokusert når du er ute på banen og gi det du har. Jeg kjente ham fra min tid med Bayern, da han var i Dortmund, og det at han var her var viktig for meg.


Erfaring fra vinnerlag i Bayern

- Som en ny spiller ønsker jeg å få vist det jeg kan, fortsetter den kvikke sveitseren som trolig mest vil bli benyttet i en flankerolle.

- Vi ønsker å spille veldig god fotball her, men vi må også vite hvordan vi skal vinne på ikke så gode dager. Vi må ta en kamp om gangen og prøve å vinne den. Målet for denne klubben må være å vinne noe.

- Jeg var med å vinne mange titler i Bayern og vi prøve å bidra med den erfaringen jeg har derfra, på hva som er et ungt lag hos Liverpool.

En drøm å få spille på Anfield

- Når jeg kom innpå som innbytter mot West Ham var det min første opplevelse å få spille på Anfield, for Liverpool i en offisiell kamp. Det var som om en drøm gikk i oppfyllelse. Jeg hadde spilt der tidligere med Stoke, men det er annerledes og vanskelig når du kommer som en del av bortelaget der.

- Jeg ser virkelig fram til å spille mange flere minutter på et slikt utrolig stadion.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]