Til tross for ligatopp:Likt med forrige sesong så langt

Hvis en ser på de samme kampene som Liverpool har spilt i høst sammenlignet med forrige sesong, er det to ganger full pott. Men de neste ukene blir det tøffere…

4. sep 2018 kl 19.55 Torbjørn Flatin

Det er all grunn til å være fornøyd med den starten som Jürgen Klopp sitt mannskap har hatt så langt, med 12 poeng av 12 mulige i Premier League og 9-1 i målforskjell.

For å helle litt kaldt vann i blodet er det imidlertid ikke bedre enn tilsvarende resultater i 2017/18.
Da ble det 4-1 mot West Ham (4-0), 2-1 i bortemøtet med Crystal Palace (2-0), solide 4-0 hjemme mot Brighton (1-0) mens 3-2 ga gjentakelse med knepen seier i Leicester (2-1) 9-1 i målforskjell var altså 13-4, og forrige sesongs Liverpool ville ha ledet årets tabell på målforskjell foran årets utgave.


Tre harde uker

Nå tør det være velkjent at de tre ukene etter denne landslagspausen og til den neste starter igjen, venter en knallhard periode for de røde fra Anfield.

Tottenham (B), Southampton (H), Chelsea (B) og Manchester City (H) i Premier League skal virkelig få testet formen til van Dijk & Co.

Forrige sesong vant Liverpool de to hjemmekampene med 3-0 mot Southampton og en thriller mot Manchester City endte 4-3 foran flomlysene på Merseyside. Det er imidlertid mulig å skaffe seg et «forsprang» via bortekampene sammenlignet med fjorårets skjema, da mange nok vil huske 1-4 smellen på Wembley mot Tottenham da Dejan Lovren ble byttet ut etter en halvtime, mens det ble 0-1 på Stamford Bridge da skader begynte å tære på vår tropp.


BESKJEDEN START I EUROPA

Foruten ligaspill blir det heller ingen spasertur i parken i Champions League og Ligacupen, med Paris Saint-Germain hjemme, Napoli borte og Chelsea på Anfield i den hjemlige cupen.

Hvis vi ser på tilsvarende resultater forrige sesong, endte de to første rundene i gruppespillet i Champions League med 2-2 hjemme mot Sevilla og 1-1 i Moskva mot Spartak. I Ligacupen ble det exit på det første hinderet med 0-2 i Leicester.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]