Troppen til Champions League også tatt ut

Liverpool har registrert 21 spillere på sin «A-liste». Se hva som skal til for å komme på «B-liste» og andre regelforandringer.

4. sep 2018 kl 17.25 Torbjørn Flatin

Liverpool har ingen store problemer med de restriksjonene som UEFA setter, hvor maksimum 25 spillere kan registreres på en såkalt «A-liste» og hvor 8 av disse igjen da må være hjemmeproduserte spillere.

I troppen som er blitt registrert hos UEFA for LFC er det 21 spillere, hvorav 7 av disse vurderes som hjemmeproduserte.

Hjemmeproduserte spillere vil si spillere som har vært i klubben i tre år mellom 15-21 år, eller vært i en annen klubb fra samme forbund i tre år mellom 15-21. Det kan imidlertid maksimum være med 4 fra en annen klubb som teller blant de nevnte 8.

Den eneste som i praksis er utelatt er Lazar Markovic, slik som også var tilfellet med Premier League, noe som bare understreker hvilken posisjon serberen nå har i klubben.


A-spillere

Keepere: Alisson Becker, Simon Mignolet
Backer: Nathaniel Clyne, Alberto Moreno, Andy Robertson
Midtstoppere: Virgil van Dijk, Dejan Lovren, Joel Matip
Midtbanespillere: Fabinho, Gini Wijnaldum, James Milner, Naby Keita, Jordan Henderson, Adam Lallana.
Angripere: Roberto Firmino, Sadio Mané, Mohamed Salah, Daniel Sturridge, Xherdan Shaqiri, Divock Origi, Dominic Solanke.


B-spillere

I tillegg kan Liverpool melde på et ubegrenset antall B-spillere, så lenge det er gjort innen 24 timer før en kamp i Champions League. De som kvalifiserer til å være på denne listen må oppfylle følgende kriterier: En spiller kan registreres på B-laste hvis han er født 1.januar 1997 eller senere, og har vært tilgjengelig for spill i klubben uavbrutt i to år siden de var 15 år.

Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold kommer inn her, i tillegg til en rekke andre unggutter inkludert keeperne, Caoimhin Kelleher og Kamil Grabara, samt for eksempel, Curtis Jones, Rafael Camacho, Pedro Chirivella og Rhian Brewster.


Ny regel, angående registrering 1.februar

Til cupspillet vil det nå være tillatt å registrere maksimum tre nye spillere. Disse spillerne vil være tilgjengelig for spill selv om de har spilt kvalifisering og/eller gruppespill i Champions League eller Europa League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]