Vi fulgte Klopps pressekonferanse– Dersom Van Dijk blir frisk vil han spille

Både Trent Alexander-Arnold og Gini Wijnaldum er spilleklare.

28. sep 2018 kl 11.37 Arild Skjæveland

Liverpool drar til London og møter Chelsea i Premier League lørdag kveld. Fredag skal både Jürgen Klopp og Maurizio Sarri holde sine pressekonferanser og komme med siste nytt før kampen.

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet over, eller lese hva han sier i denne saken, fra kl. 12.00.

To er klare – men Van Dijk usikker

Klopp med skadenytt før lørdagens kamp.

– Trent trente helt vanlig i går, han har vært syk. Wijnaldum er klar. Virgil har ikke trent sammen med laget så vi må vente og se.

Om sesongens første tap

– Vi er på nivået, og må vise det igjen. Chelsea-kampen var interessant. Det var en ny formasjon. Vi trengte tid til å bli vant med å ikke ha ballen og det føltes som at vi ikke var komfortable. Det var på grunn av små detaljer, og det var en utfordring for guttene.

– Vi hadde fem spillere som startet sin første kamp for sesongen. Det var en tøff utfordring. Jeg er fornøyd med hvordan vi kom inn i kampen. Vi hadde de største sjansene, men tapte.

– Vi ønsker å vinne i alle turneringer. Vi ga 100 prosent. Jeg ser ingenting positivt i å tape en cupkamp.

– Dersom jeg er eller Sarri spilte med bare unggutter på onsdag ville det vært morsomt, men det ble en skikkelig cupkamp og begge lag viste hvor mye de ønsket å vinne.

Lørdagens utfordring

– Chelsea vil gjøre endringer så klart. Hazard vil ikke bare spille i 20 minutter og vil utfordre oss i 95 minutter. Jorginho og Kanté vil spille. Det vil bli interessant igjen og jeg ser frem til det.

– Det vil bli tøft og intenst for begge lag. Det er en storkamp. Det høres allerede bra ut, men vi må sørge for at det blir bra. Den beste forberedelsen til lørdag var onsdagens kamp. Det vil være andre spillere som spiller men vi vil lære mye fra kampen.

Mer om Van Dijk

– Virgil er en spiller i verdensklasse, og mangler du en spiller i verdensklasse er det ikke bra. Lovren spilte sin første kamp på 10 uker. Han har vært så skadet at han ikke har kunnet tenke på trening – det var ingenting han kunne gjøre. Han spilte en strålende kamp. Matip har spilt to strålende kamper på rad, fantastisk.

– De som kom inn gjorde en strålende jobb. Dersom Virgil er frisk vil han spille, men om ikke så har vi alternativer. Vi kan spille både med og uten Virgil, men jeg foretrekker også at han er tilgjengelig.

Vil slå tilbake

– Vi vil prøve å bruke informasjonen fra onsdag for å gjøre det bedre på lørdag. Vi ønsker å slå tilbake, slik er sport. Når du får en ny sjanse ønsker du å rette på det.

– I dag er den eneste skikkelige økten vi har. For de som spilte handlet gårsdagen om restitusjon. I dag må vi bruke de tingene vi har lært om motstanderen, og forhåpentligvis kan vi slå tilbake.

Om Shaqiri

– Han har spilt veldig, veldig bra. Da han kom var det dette vi ønsket fra ham. Jeg ønsker ikke å gi ham for mye informasjon om hvordan han skal forsvare seg og løpe. Jeg vil bare se hvordan han finner seg til rette, og det så vi i pre-season. Etterhvert må vi se mer og mer.

– Når du bruker all informasjonen mister du litt av det som kommer naturlig. Jeg er veldig fornøyd. Han har hatt en god start, og er en god gutt.

– Det var en tysk avis som skrev at jeg hadde en krangel med Shaqiri. Det hadde jeg ikke. Det handlet om frisparket, og bare det.

Om Hazard

– For noen år siden spilte vi mot Chelsea med Diego Costa og Eden Hazard. Jeg vet akkurat hvor god han er. Den kvelden så det ut som vi kunne forsvare oss mot dem alle, men ikke ham. Jeg trengte ikke den kampen for å være klar over Eden.

– Han liker disse én mot én-situasjonene.

Kampprogrammet

– Siden den forrige landslagspausen er vi nå halvveis gjennom en tøff periode med kamper. Vi har gjort det veldig bra spillemessig og har fått resultater. Før vi startet på perioden var det klart at kampen mot Chelsea ikke ville bli noe bursdagsselskap. Så drar vi til Napoli – som er et tøft sted å dra.

– Vi tror vi kan få med oss noe fra alle disse kampene.

Planen for å stoppe Chelsea

– Stoppe pasninger til Hazard er en god idé. Være nær ham er en god idé. Jeg kan respektere ham, men ingen spiller er umulig å forsvare seg mot. Vi må sørge for at vi er tett opp i ham.

– Så har du Jorginho, hvordan forsvare seg mot ham? Vi har ham og Hazard. Og Willian. Og Morata og Giroud. Og Kovacic som løper rundt som en Formel 1-bil. Og Kanté – ikke glem ham. Slik er fotballen, alle er viktige. Alle deres gutter er viktige, alle våre gutter er viktige. La oss prøve å være 100 prosent klare og spille fotball. Når vi spiller fotball så skaper vi problemer for dem også. Glem ikke at vi skapte de største sjansene mot dem.

Chelsea - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30 og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]