– Vi har et godt forhold, og det var bare taktisk

Xherdan Shaqiri snakker om byttet mot Southampton og skyllebøtta mot Chelsea.

28. sep 2018 kl 11.33 Arild Skjæveland

Det har vært mye snakk om Xherdan Shaqiri den siste uken. Han har fått sine to første starter for sesongen, hjemme mot Southampton og Chelsea – og har fått mye oppmerksomhet etter begge kampene.

I kampen mot Southampton forrige lørdag ble han tatt av til pause etter å ha spilt en meget god omgang og vært sterkt involvert i to av tre scoringer.

– Jeg ble overrasket, men det er trenerens avgjørelse så det er noe du må forstå. Han ga meg den samme grunnen som han ga til media. Det var en vanskelig avgjørelse, men det var noe taktisk han ønsket å endre på, sier Shaqiri i et eksklusivt intervju med Evening Standard.

– Han kom direkte til meg og forklarte hvorfor. Jeg har et veldig godt forhold til ham, så alt er bra.

Kjeften på onsdag

TV-kameraene fanget opp at manageren ga klare beskjeder til Shaqiri etter at dommeren hadde blåst av onsdagens kamp.

– Klopp var ikke intens eller ropte til meg. Det var bare noe taktisk. På det frisparket burde vi gjorde det bedre. Det endte med at Jordan tok det, og det var kanskje ikke den beste løsningen, sier han.

– Jeg var så billig!

På en sommer da klubbene betalte vanvittige summer for spillere, kostet 26-åringen kun 13 millioner pund da han kom fra Stoke.

– Jeg hadde noen alternativer, for jeg var så billig! Jeg var kanskje en av de billigste spillerne på dette gale markedet. Det var bra Liverpool meldte sin interesse veldig tidlig. De ringte Stoke City, og jeg ønsket å jobbe med Jürgen som jeg har kjent lenge, sier han.

– Jeg ønsket ikke å høre om muligheter lenger da, og sa at vi måtte få det til. Det var viktig at manageren ønsket meg, og ringte og sa «jeg ønsker å ha deg på laget». Jeg har funnet meg bra til rette, trives veldig godt her, og fokuserer på å lære hver dag, og hjelpe laget til å utvikle seg videre, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]