Scorer i annenhver kamp mot Liverpool

Bare to spillere som fortsatt er i Premier League har scoret flere mål mot Liverpool.

24. sep 2018 kl 17.26 Arild Skjæveland

Denne uken skal Liverpool møte Chelsea to ganger. Olivier Giroud har danket Alvaro Morata ut av laget, og har blitt førstevalg på topp for Maurizio Sarri. Franskmannen som spilte et godt VM selv om han ikke scoret er en spiller de helrøde har slitt mot før.

Så langt har han ikke scoret i ligaen denne sesongen – men 76 ligamål på 198 ligakamper er respektable tall for den tidligere Arsenal-spissen.

Han har så langt 12 kamper mot Liverpool, med den første tilbake i 2012. På de 12 kampene har han scoret seks mål. Fem for Arsenal, ett for Chelsea.

Det er bare Jamie Vardy og Christian Benteke, begge med sju, som har scoret flere av spillere som fortsatt spiller i Premier League. Sergio Agüero, som kommer til Anfield i neste ligakamp etter Chelsea, har også scoret seks. Det samme har Jermain Defoe. Men Agüero har brukt 19 kamper, og Defoe hele 26.

Didier Drogba og Andy Cole er de to spillerne som scoret mest mot LFC i nyere tid, ifølge Transfermarkt. Begge scoret 11 mål. Drogba hadde i tillegg sju målgivende.

– Det blir vår største test

Giroud mener en vil vite mer om hvordan Chelsea ligger an i Sarris prosjekt etter disse to kampene mot Jürgen Klopps mannskap.

– Dette blir en skikkelig test på hvor gode vi er. Vi må vise karakter etter West Ham-kampen, så ingenting er da bedre enn å møte laget som topper tabellen. Det blir en stor utfordring, sier Giroud til Evening Standard.

– Manageren vil gjøre noen endringer i ligacupen, men vi har så mange spillere med kvalitet at vi vil stille et sterkt lag. Vi ønsker å spille bra, og vise dem at det ikke blir lett på Anfield. Vi vil beholde selvtilliten, og dra tilbake til London med momentum og starte en ny seiersrekke, sier han.

– Ligacupkampen blir den beste mulige forberedelsen til ligakampen. Vi drar dit for å vinne, og skal ikke bare fokusere på den ene kampen.

Liverpool - Chelsea i ligacupen spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på Viasat 4 og Viaplay. Chelsea - Liverpool i Premier League spilles lørdag kl.18.30 og sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]