Hvem skal starte? Sett opp «ditt lag»:– Et så bra «B-lag» har neppe en Liverpool-manager kunnet mønstre før

Dette kan bli endringene på laget til møte med Chelsea i ligacupen.

24. sep 2018 kl 13.37 Arve Vassbotten

Lørdag gjorde Jürgen Klopp to endringer på laget da han satte inn Joël Matip og Xherdan Shaqiri mot Southampton, og mot PSG kom Daniel Sturridge inn for Roberto Firmino med øyeskade.

Alle tre har også bidratt sterkt til seierne med mål og målgivende, og Klopp er godt fornøyd med de byttene som er gjort på laget de siste kampene.

– Det er bra for oss å vite at vi kan gjøre endringer og likevel vinne fotballkamper. Vi visste det fra før, men noen ganger må man bevise det og det var det vi gjorde, sa Klopp etter helgens kamp.

Til onsdagens møte med Chelsea i Carabao Cup, er det ventet at Klopp vil gjøre enda flere endringer på laget.

Brukte 23 spillere på fire kamper

Da Liverpool spilte første runde av ligacupen sist sesong var det mot Leicester, som de også møtte i påfølgende Premier League-kamp. Det gjentar seg denne sesongen, når Liverpool møter Chelsea i to strake kamper.

Sist sesong ble det tap i ligacupen, og seier i Premier League i kampene mot Leicester, men begge de kampene ble spilt borte.

Den gangen gjorde Klopp åtte bytter fra møte med Burnley i Premier League til cupkampen mot Leicester, og så ble det gjort sju nye bytter til Premier League-kampen. Da Liverpool fulgte opp med Champions League-kamp mot Spartak Moskva etter det ble det gjort bare to bytter.

I den perioden ble det faktisk brukt tre forskjellige keepere og til sammen 23 forskjellige spillere fra start på de fire kampene, viser tall Liverpool.no har hentet ut.

Så langt denne sesongen har Klopp brukt 17 spillere på sju kamper. 14 av dem har startet kamper.

Rotasjoner er også noe som blir diskutert i den nyeste The Kopite Podcasten.

Ta ut dine 11

Vi har tatt en runde med tre i Liverpool.no-redaksjonen om hvilke endringer de ser for seg og ønsker til onsdagens kamp. Det samme kan du gjøre. Bruk vår «lagvelger», ta ut ditt lag, trykk på Twitter-symbolet øverst til høyre og del på Twitter med hasttag#LFC11NOR

Som en påminnelse startet Liverpool med dette mannskapet mot Southampton:

Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Shaqiri, Mane, Salah, Firmino

Arild Skjæveland: 8 endringer

Mignolet; Clyne, Matip, Lovren (Gomez om ikkje klar), Moreno; Fabinho, Keita, Henderson; Sturridge, Solanke, Shaqiri

– Ligacupen er nok enkleste vei til å vinne noe denne sesongen, men samtidig har en fått en så god start og gjort sakene sine så bra i starten at jeg håper liga og Champions League får all prioritet. Liverpool spiller hjemme, og Chelsea vil neppe stille sitt beste lag. De som er utenfor laget kan ha godt av noen minutter og da må de komme her.

Einar Kvande: 5 endringer

Alisson, Trent, Matip, Gomez, Moreno, Fabinho, Keita, Milner, Salah, Sturridge, Mane

Jeg er ingen tilhenger av enormt mange utskiftninger, og vi skal også møte Chelsea, så vi kan ikke svekke laget om vi ønsker å gå videre i ligacupen. Og det gjør vi selvsagt!

I tillegg har vi muligheten til å kvitte oss med en av våre argeste konkurrenter om trofeet allerede i 3. runde, og har fordel av hjemmebane. Jeg ser ingen grunn til å bytte keeper. Keepere sliter seg ikke ut, selv om skadefaren selvsagt alltid er der.

Jeg velger å hvile Van Dijk pga ribbeinsskaden, og går for stopperduoen som avsluttet mot Southampton. Jeg ønsker ikke å bytte begge sidebackene, og har derfor valgt å beholde Trent fordi jeg synes Robertson så mer sliten ut enn Trent mot Southampton. Dessuten tror jeg Moreno er mer klar for spill enn Clyne på motsatt side.

Nykommerne Fabinho og Keita har fått lite spilletid i det siste, så slipper de til på midtbanen sammen med Milner, som ikke startet mot Southampton. Hendo kan få hvile i denne etter to kamper på rad. Og så har jeg gått for angrepsrekka som imponerte mot Paris Saint-Germain, for å hvile Firmino til lørdag. Dette betyr også at Gini Wijnaldum får etterlengtet hvile. Men de som er tatt ut skal selvsagt sitte på benken. Tiden med uprøvde unggutter på benken i ligacupen bør være forbi med den troppen vi har nå.

Arve Corneliussen: 8 endringer

Mignolet - Clyne, Matip, Lovren, Moreno - Milner, Fabinho, Keita - Shaqiri, Sturridge, Mané.

Klopp gir garantert spilletid til dem som har fått spille lite hittil, men jeg tror han prioriterer kampen nok til at han velger én av de tre stjerneangriperne fremfor Solanke eller Origi.

Blir Lovren klar, anser jeg forsvarsrekken som ganske bankers. Gomez og van Dijk er nok tiltenkt å forenes igjen til den «viktige» Chelsea-kampen.

På midten er det nærmest selvsagt at Fabinho kommer til å få debuten sin fra start, mens jeg har Milner og Keita der siden de ikke startet mot Saints. Spesielt Milner kan bli spart som følge av tre viktige kamper på rad, viktighet for laget og alder. Uansett – et så bra «B-lag» har neppe en Liverpool-manager kunnet mønstre før.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]