Southampton klarte aldri å gi Liverpool motstand

Jürgen Klopps menn tok sin sjette ligaseier på rad fra ligastart. Et skår i gleden var det at Virgil van Dijk ble skadet.

Lørdag 22.sep 1600 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Tilskuere: 53274 / Dommer: Paul Tierney

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Southampto..LiverpoolPL1-3Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 7

Fikk ballen i beina ved noen anledninger og klok av skade valgte han det sikre, ved å skyte ballen ut eller bokse ballen ut. Bra jobb som sisteskanse i en kamp der han ikke ble alt for mye utfordret.

Trent Alexander-Arnold 6

Aktiv og god som han pleier på høyresiden i forsvaret. God kontroll med Højberg defensivt. Litt mer problemer når de møttes lenger opp på banen. Lyktes ikke med så mye offensivt som han pleier.

Joël Matip 8

Stødig som midtstopperkollega til van Dijk. Gode framspill. Herlig midtstoppertype som har kommet litt i skyggen til Gomez så langt. God på hodet, noe han viser da han scorer 2-0 da han uforstyrret får gå opp og heade ballen i mål. Kamp som kan tyde på at han får flere sjanser. Solid kamp.

Virgil van Dijk 7

Spiller med stor selvtillit. Flink til å sette inn taklingene akkurat i det rette øyeblikket. Viktig inngripen tidlig mot Shane Long. Fikk seg en smell i ribbeina i en duell med Long. Måtte forlate ballen etter 54 minutter og ble erstattet av Gomez. Krysser alt for at dette IKKE er en alvorlig skade

Andy Robertson 6

Viste flere ganger fram signaturløpet sitt langs venstresiden. Spiller mot raske og teknisk gode Redmond i dag. Skotten kommer seg bra fra oppgaven. Gode framspill mot skytset foran. Hadde en god volleymulighet som en av de største sjansene i en småtam andre omgang.

Georginio Wijnaldum 7

Den flyvende hollender viser at formen fortsetter. Rolig i alle situasjoner. Kontrollert. Teknisk. God til å få med seg ballen fra trengte situasjoner. Byttet ut 20 minutter før slutt for Keita.

Jordan Henderson 6

Kapteinen forsøker hele tiden å tre igjennom, finne rommene. Flink til å tette de rom som måtte oppstå defensivt på midten. Bra arbeidskapasitet. Gjør mye av den usynlige jobben.

Xherdan Shaqiri 7

Takket for tilliten fra start med å være regissøren bak ledermålet, da han slo inn fra venstre. Soton-forsvarer Hoedt slår inn ballen med kneet. Oppsatt på å vise alle tilliten verdig. Løp mye i den omgangen han fikk, før Milner kom inn. Sveitseren ble noe overraskende ofret av taktiske hensyn, spesielt defensivt på midtbanen.

Sadio Mané 7

En lur fotballspiller. Ser ofte ut som han er litt giddesløs, før han eksploderer. Vanskelig for alle backer å forholde seg til. Jobbet godt. Hadde tidvis vanskelige arbeidsforhold. Får ofte på seg flere borteforsvarere. Flink til å spille fram angrepskameratene sine.

Mohamed Salah 8

Glem at Salah er i en blindgate og mistet målteften fra før og alle skriveriene fra siste uke. Ivrig etter å vise at han duger som goalgetter ennå. Var ”On Fire” og løp mye. Produserte også målsjanser. Den største da han spilte vegg med Firmino og ballen gikk like utenfor. Alltid spillbar. Hadde en munnfull mot store sterke Vestergaard i dag, men kom seg godt fra det. Ingenting i veien med selvtilliten. Han prøver og prøver. Hadde 4-0 inne, men annullert for offside.

Roberto Firmino 7

Har en fantastisk slepen fotballteknikk. Alltid rettvendt, alltid på jakt etter åpninger eller muligheter til å spille lagkameratene god. Våken for feil som forsvarerne måtte gjøre. Hadde noen sjeldne ballmiss i dag.

James Milner 6

Engelskmannen kom inn for å få mer kontroll defensivt på siden på midten. Løp som vanlig mye og Southampton var aldri i nærheten av å vinne noen markedsandeler på midten etter at han kom inn. Hans ankomst gjorde det ikke akkurat enklere for Southampton å vinne midtbane.

Naby Keita

Fikk 20 minutter før han overlot plassen til Keita. Fortsatte der Wijnaldum slapp med å skape tryggheten på midten og få kampen trygt i havn. Var ikke så tydelig, men gjorde jobben greit.

Joe Gomez 7

Ble erstattet av Matip, men fikk spille 36 minutter for en skadet van Dijk. Ble ikke særlig utfordret på noe som helst på den tiden i en rolig omgang for alle med defensivt ansvar i rødt. Stødig i de utfordringene han fikk.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Southampton (4-5-1)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Aldri har Liverpool vunnet sesongens seks første kamper i en Premier League-sesong. Før nå. Nå går de for rekorden fra 1990/91-sesongen, da det endte med åtte seire på rad, før det ble uavgjort borte mot Norwich 20. oktober. Skal de greie å tangere den må Chelsea og Manchester City slås, og dersom de går for ni må de ta Huddersfield i tillegg. 

  3-0-seieren over Southampton ble komfortabel og veldig fortjent. Liverpool-spillerne var på fra første stund og lot ikke Southampton få ro til å bygge opp sitt spill. Sørkyst-laget er et spillende lag, men når de møter et Liverpool som jobber for hver ball, så blir det ikke lett. 

  Shaqiri vikarierte for Milner og var regissøren bak 1-0 da han etter ti minutter sendte en ball inn fra venstre, som Southamptons midtstopper, Hoedt, ekspederte videre i mål med kneet. Matip headet inn 2-0 etter Alexander-Arnolds corner etter 21 minutter og Salah var framme på et fantastisk frispark fra godt over 20 meter fra Shaqiri, som endte i tverrliggeren. Sveitseren hadde med andre ord en aktiv omgang, men måtte se andre omgangen fra tribunen. Da var vikariatet slutt for denne gang og Milner kom inn.

  I første omgang hadde Salah i tillegg to gode muligheter. En der han kommer alene med keeper, men en Southampton-forsvarer får tuppet ballen til corner, så en hælflikk, som rullet foran mållinjen og dessverre gikk utenfor.

  Det gikk et stort gisp gjennom publikum da Van Dijk varslet at han hadde fått en smell i ribbeina og ikke kunne fortsette bare et knapt kvarter ut i andre omgang. Gomez kom inn for Liverpools stopperstjerne. Siste byttet var Keita som kom inn for Wijnaldum drøyt 20 minutter før slutt. God og kontrollert kamp av de røde, der de tre poengene i realiteten aldri var i fare. Målene ble scoret i første omgang. Andre omgangen handlet mer om å holde på ledelsen og være solid defensivt. Salah hadde en ball inne på slutten, men ble avblåst for offside.

 2. Andre omgang

 3. Igjen dømmes det offside90'

  Salah er alene med keeper. Korrekt avvinket.
 4. Bokser til corner90'

  Charlie Austin med et volleyforsøk fra skrått hold. Alisson tar ingen sjanser.
 5. To minutter er lagt til.90'

 6. Bombardement mot Southampton-målet Mohamed Salah89'

  Salah har ballen i målMilner får først to forsøk blokkert, før Salah kommer fra bak mål og setter ballen i tomt bur. Linjemannen vinker for offside.
 7. Salah klippes ned av Vestergaard86'

  Liverpool med frispark fra 30 meter.
 8. Robertson forsøker seg på volley85'

  Skuddet går over mål.
 9. Firmino skaffer Liverpool en corner Cédric Soares85'

  Cedric fikk en liten smell i situasjonen.
 10. Prøver å kombinere seg inn i mål80'

  Firmino og Salah blir stoppet.
 11. Southampton gjør sitt siste bytte Inn: Charlie Austin (Ut: Shane Long)79'

 12. Liverpool gjør sitt siste bytte Inn: Naby Keita (Ut: Georginio Wijnaldum)70'

 13. Liverpool triller ball68'

  Southampton ligger dypt.
 14. Gult kort Mario Lemina56'

  Lemina legger Mané i bakken.
 15. Bednarek kommer også inn Inn: Jan Bednarek (Ut: Oriol Romeu)55'

 16. Southampton bytter også Inn: Stuart Armstrong (Ut: Matt Targett)55'

 17. Van Dijk må ut Inn: Joe Gomez (Ut: Virgil van Dijk)54'

  Joe Gomez kommer inn.
 18. Van Dijk har problemer Virgil van Dijk53'

  Midtstopperen setter seg ned og tar seg til ribbeina.
 19. Nesten et par ganger51'

  Liverpool har vært farlige på et par kontringer de siste minuttene, men har ikke lykkes med den siste pasningen.
 20. Milner kommer inn Inn: James Milner (Ut: Xherdan Shaqiri)46'

  Shaqiri har blitt igjen i garderoben.
 21. Pausereferat

  For det meste en kontrollert omgang fra Liverpools side, og laget er på god vei til sin sjette ligaseier på rad.

  Shaqiri åpnet ballet da han slo hardt inn fra venstre og via kneet til Hoedt og i mål til 1-0-ledelse for hjemmelaget etter knappe ti minutter. Matip, som erstattet Gomez på midtstopperplass i denne kampen, doblet ledelsen da han headet en corner i krysset. Kameruneren fikk gå temmelig uforstyrret opp på ti-elleve meter. Og så frisparket fra Shaqiri da, som rosinen i pølsa. Ballen smeller i tverrliggeren fra drøye 20 meter, Salah er selvfølgelig først på ballen som den goalgetteren han er og tupper ballen over streken fra en drøy meter.

  Southampton har ikke hatt så mye å by på, men har vært på noen visitter foran Liverpool-keeper Alisson. En gang fikk Alisson ballen i beina og valgte å skyte ballen ut og den andre måtte han bokse. Midtstopperne Matip og van Dijk demmet godt opp og Alexander-Arnold hadde en lang tå foran Shane Long som kunne blitt en farlighet.

  Men for det meste har dette handlet om Liverpool. Salah og Firmino har vært gode og har kombinert fint ved et par anledninger. Den ene gikk like utenfor. Salah hadde også en hælflikk som var nær å gå i nettet. Shaqiri, som erstatter Milner på midten, har vært aktiv og har løpt mye.

 22. Første omgang

 23. Kjempeskudd fra Shaqiri Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Xherdan Shaqiri)45'

  Salah er raskest fremme på returenNydelig frispark fra Shaqiri slår i krysset og ned. Ballen er ikke inne, men Mohamed Salah er rasket fremme og setter ballen kontant i mål.
 24. To minutter på overtid får Liverpool frispark 20 meter fra mål45'

  Salah blir stoppet med ulovlige midler.
 25. Mané med skudd45'

  Det blir for svakt, og rett i hendene på keeper.
 26. Skudd blokkert45'

  Det ene angrepet avløser det andre for Liverpool.
 27. Fikst av Salah Mohamed Salah43'

  Setter ballen like utenfor med et hælspark etter en piruett i feltetLiverpool kontrer raskt etter Højbjergs kjempemiss, og Firmino finner Salah på løp med en lang pasning. Egypteren tar seg inn i feltet, og skaper en stor sjanse.
 28. Kjempesjanse for Højbjerg Pierre-Emile Højbjerg43'

  Dansken bommer på ballen i god posisjon.Bertrand kommer til dødlinja, og legger inn i feltet.
 29. Henderson skaffer Liverpool et hjørnespark.36'

  Herlig innsats av kapteinen.
 30. Salah blir løpt opp35'

  Egypteren lykkes ikke med en kontring.
 31. Stygg takling av Romeu Oriol Romeu34'

  Legger ned Shaqiri som er på fullt firsprang fremover i en kontring.
 32. Langt opp på tribunen31'

  Wijnaldum med et skuddforsøk når ballen havner i returrom, etter at gjestene fikk klarert et fint kombinasjonsspill mellom Salah og Firmino.
 33. Strålende innlegg av Redmond28'

  Trent Alexander-Arnold klarer med nød og neppe å forhindre scoring ved å gi en corner på motsatt side.
 34. Van Dijk må gi en corner28'

  Godt kombinasjonsspill av Southampton.
 35. Long skader kneet Shane Long22'

  Blir liggende etter en hodeduell med Matip ute ved sidelinja.
 36. Liverpool dobler ledelsen Målscorer: Joël Matip (Assist: Trent Alexander-Arnold)21'

  Strålende heading av MatipTrent Alexander-Arnold slår en corner fra høyre, og Joël Matip knuser Vestergaard i lufta, og header ballen i krysset.
 37. Kjempesjanse for Salah Mohamed Salah21'

  Lekkert veggspill mellom Salah og Firmino i feltet, men Cedric får gitt til corner i siste øyeblikk.
 38. Matip med lang ball mot Salah14'

  Egypteren når ikke ballen før Southamptons keeper.
 39. Hjørnespark til Southampton Jannik Vestergaard13'

  Vestergaard header utenfor.
 40. Selvmål Selvmål: Wesley Hoedt10'

  Hoedt setter ballen i eget nettMané finner Shaqiri, som legger hardt inn i feltet. Ballen går via to Southampton-spillere før den finner veien over streken.
 41. Flott Liverpool-kontring9'

  Salah og Mané kombinerer, og senegaleseren er nær å nå egypteren med innlegget. Southampton får gitt til corner.
 42. Southamptons første sjanse8'

  Van Dijk må gi corner på et lavt innlegg fra venstre som har retning Shane Long.
 43. Trent med innlegg7'

  Vestergaard beiner ballen unna.
 44. Ligger dypt6'

  Southampton med en svært defensiv tilnærming til kampen. 10 mann bak ballen, og Shane Long ensom på topp.
 45. Bommer med headingen Roberto Firmino4'

  Ballen sklir av panna til Roberto Firmino, på et godt innlegg fra høyre fra Xherdan Shaqiri.
 46. Avspark1'

  Liverpool setter igang kampen.
 47. Før kampen

  Lagene har møtt hverandre 38 ganger i Premier League. Liverpool har vunnet 18 av kampene, og har spilt uavgjort i 10 av dem. På Anfield har Liverpool vunnet 10 ganger og tapt tre. Seks kamper har endt uavgjort i L4.

  Southampton har ikke scoret mot Liverpool i de fire siste Premier League-kampene mellom lagene. Faktisk var det Sadio Mané som gjorde Southamptons siste mål mot Liverpool, da The Saints vant 3-2 i mars 2016.

  Liverpool har ikke sluppet inn mål i noen av sine sju siste hjemmekamper i ligasammenheng. Det er den lengste rekken siden ni kamper på rad i 2006/07. Det er 661 minutter med effektiv fotball siden West Hams Michail Antonio scoret på Anfield i februar.

  Mark Hughes har bare vunnet tre av 23 ligakamper mot Liverpool som manager. I dag leder han sin sjette klubb mot de røde. Han har aldri vunnet på sine 11 besøk på Anfield i ligasammenheng som manager.

  Liverpool har fem førstelagsspillere på skadelisten i form av Divock Origi, Dominic Solanke, Adam Lallana, Dejan Lovren og Alex Oxlade-Chamberlain. The Saints må klare seg uten Danny Ings, som ikke kan spille mot klubben han er utlånt fra, og i tillegg er det tvilsomt om spissen Manolo Gabbiadini kan stille på grunn av en hamstringskade.

  Laget v Southampton: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Shaqiri, Mane, Salah, Firmino

  Reserver: Mignolet, Fabinho, Milner, Keita, Gomez, Sturridge, Moreno

  Jürgen Klopp gjør tre endringer på laget fra det mannskapet som startet i 3-2 seieren over Paris Saint-Germain tirsdag kveld, og gir Xherdan Shaqiri sin første start i Liverpool-drakta. Han erstatter James Milner. De to andre som kommer inn på laget er Roberto Firmino (for Daniel Sturridge) og Joël Matip (for Joe Gomez). Både Milner, Gomez og Sturridge er å finne på innbytterbenken.

  Slik forklarer Jürgen Klopp hvorfor han har valgt Shaqiri fra start foran Milner:

  – Xherdan har vært i god form etter at han kom til klubben. Jeg er glad for at vi kan gjøre endringer, ikke fordi vi må gjøre dem, men fordi vi kan gjøre dem. Det er grunnen til at vi har gjort dem.


Skrevet av: Einar Kvande EinarKvande
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+