Studerte hver eneste Liverpool-kamp forrige sesong

Naby Keita hadde forberedt seg godt før overgangen omsider gikk i orden.

16. sep 2018 kl 20.23 Arild Skjæveland

Liverpool sikret seg Naby Keita i fjor høst, men måtte vente helt til 1. juli på at spilleren skulle bli offisielt klar. Det at avtalen var klar gjorde likevel at 23-åringen kunne starte med forberedelsene.

– Jeg så hver eneste kamp de spilte. Det var viktig for meg. Måten de spilte på, taktikken, alt. Jeg hadde så klart fortsatt kontrakt med Leipzig, og var 100 prosent fokusert på å hjelpe dem, men jeg så hver eneste kamp, sier Keita i et intervju med The Times.

Mot Tottenham startet midtbanespilleren sin fjerde kamp for sesongen, og burde ha scoret.

Studerte det offensive

Keita forteller at han så kampene for å forberede seg til denne sesongen.

– Når drømmen om å komme til en svær klubb som Liverpool går i oppfyllelse, er det normalt at du gjør så mye du kan for å forberede deg til du er der. Jeg studerte mest hvordan det var å spille på midtbanen, og så på hvordan ting fungerte offensivt. Bobby Firmino, Sadio Mané og Mo Salah. Jeg kjente Sadio fra RB Salzburg, men så på hvordan de bevegde seg, sier han.

– Alle er hurtige, tekniske og komfortable med ballen. Farten til de to på kantene gjør at de ønsker ballen foran seg slik at de kan komme seg inn bak. Bobby liker å komme litt dypere og ta del i spillet, så han ønsker ballen i føttene. Alt dette visste jeg før jeg kom, og så må du prøve å ta inn managerens tanker, men jeg hadde en idé om hvordan jeg kunne hjelpe laget og passe inn i angrepsspillet, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]