Beste seriestart på 28 år

Forrige sesong måtte man vente lenge før man nådde samme poengsum.

15. sep 2018 kl 22.14 Johannes Steen

Med lørdagens sterke seier mot Tottenham på Wembley står Liverpool med 15 poeng og dermed full pott på de fem første kampene.

Det har ikke de røde klart siden sesongen 90/91. Da vant man faktisk hele åtte kamper på rad i begynnelsen før det ble stopp med 1-1 mot Norwich. Den sesongen endte Liverpool på andreplass bak Arsenal etter å ha kollapset på vårparten av sesongen

Før det må vi tilbake til 79/79, en sesong de røde vant ligaen.

Halvannen måned foran fjoråret

Kanskje mer interessant er det å sammenlikne med de siste sesongene. I fjorårssesongen skulle det ta lang tid før man nådde 15 poeng. Faktisk bar det helt til den 28. oktober, 10 kamper, før man nådde samme poengsum som man nå har etter de fem første!

Etter fem kamper sto man med åtte poeng, da med poengtap mot lag som Watford og Burnley i tillegg til da man fikk juling av Manchester City og tapte 5-0. Da endte Klopps gutter som kjent på en fjerdeplass.

I 16/17 sesongen, som også endte på fjerde, sto man med tre seire, én uavgjort og ett tap etter fem kamper. Da skal de også sies at man møtte lag som Chelsea, Tottenham og Arsenal, tre kamper man stakk av med solide syv poeng fra. Den sesongen vil kanskje huskes som en der man plukket mye poeng fra topp seks-rivalene.

Man kom noe raskere forbi 15 poeng-grensen den sesongen enn i 17/18. I 16/17 nådde man 16 poeng den 1. oktober, men fortsatt ligger årets utgave en halv måned i «forkant».

Bedre start enn ligavinnerne

I fjor vant Manchester City ligaen med imponerende 100 poeng til slutt, men de klarte faktisk ikke å mønstre samme poengsum som Liverpool nå har etter fem kamper. En uavgjort mot Everton sørget for 13 poeng på de fem første. Så må det nevnes at det neste poengtapet for de lyseblå ikke kom før den 31. desember da de tapte mot Crystal Palace.

Året før, i 16/17 var det Chelsea som løftet Premier League-trofeet i mai, men de hadde en langt svakere start på sesongen. En uavgjort mot Swansea og tap mot Liverpool sørget for 10 poeng på de fem første.

Sånn sett ligger Liverpool «foran skjema» etter fem kamper dersom man sammenlikner med serievinnerne fra de to foregående sesongene. Chelsea står også i år med full pott på de fem første.

Nå venter et svært tett og tøft kampprogram før neste landslagspause 8. oktober. Med kamper mot Southamton og nettopp Chelsea og Manchester City i ligaen, ispedd flere viktige kamper i Champions League og Carabao Cup.

Da vil man for alvor kunne sammenlikne resultatene med tidligere ligavinnere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]