U23 vant med tre seniorspillere på banen

Clyne, Origi og Solanke spilte alle 90 minutter da U23 tok sesongens første seier.

15. sep 2018 kl 19.30 Johannes Steen

Liverpool U23 stilte med et sterkt lag mot Swansea da man vant 3-0 på Kirkby.

Spissene Divock Origi og Dominic Solanke, samt Nathaniel Clyne fikk alle 90 minutter.

Fra start spilte også Curtis Jones, Rafael Camacho og Liverpools ferskeste keeper Kai McKenzie-Lyle.

Tidlig ledelse

Liverpools U23-lag fikk en tidlig ledelse da Nathaniel Phillips headet inn en corner, før Origi doblet ledelsen med et strålende mål. Belgieren fikk ballen med ryggen mot mål, vendte seg rundt og banket ballen i kassa bak en sjanseløs Swansea-keeper.

Belgieren var ikke ferdig, og senere i omgangen sendte han inn et innlegg som Dominic Solanke, en spiller Gareth Southgate skulle ønske fikk spille mer for Liverpool, kunne sette i mål til 3-0.

Curtis Jones var nære å øke til 4-0 i andre omgang, men ble blokkert etter et flott veggspill med Solanke.

Liverpools andrelag har denne sesongen slitt med å sette sjansene. U23-manager Neil Critchley er lettet over at man denne gangen klarte å utnytte det spillemessige overtaket.

– Det var godt for guttene å få vår første seier i sesongen, men jeg synes ikke prestasjonene våre totalt sett var like bra som i de forrige kampene da vi ikke fikk det vi fortjente, sier Critchley til Liverpoolfc.com

– Vi fikk en god start og Nat (Phillips) er alltid en trussel på dødballer. Det var en flott heading og han forble en trussel hele kampen.

Roser seniorspillerne

– Det var fint å gi Divock, Nathaniel og Dominic de 90 minuttene, og de gjorde det veldig bra. Divock og Dominic scoret to flotte mål, og det er hva de gir oss – kvalitet, sier Critchley.

– Divock scoret et mål ut av ingenting da han hadde ryggen mot mål, og noen sekunder senere var ballen i nettet. Et fantastisk mål. Deretter spilte han en nydelig ball inn til Dominic som avsluttet bra. Forhåpentligvis har de alle dratt godt av de 90 minuttene. Jeg er sikker på at det har gjort dem godt.

– Nathaniel spilte et par kamper for oss forrige sesong og var brilliant. Innstillingen hans er førsteklasses og han er et flott eksempel for våre unge gutter på hva det er å være en profesjonell.

– Det var også en god debut for vår nye keeper Kai. Det er fint å ha ham her. Han imponerte virkelig i pre-season og i synes han var rolig og sikker. Han gjorde en god redning i første omgang, og det var godt for ham å holde nullen.

Dette er laget Liverpool U23 stilte med:

McKenzie-Lyle, Clyne, Lewis (Gallagher, 70), Phillips, Johnston, Chirivella, Camacho (Christie-Davies, 65), Virtue, Origi, Solanke, Jones (Adekanye, 65). Ubenyttede reserver: Masterson, B Williams.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]