– Vi signerte papirene på rullebanen

Det ble dramatisk for Danny Ings på «deadline day».

28. sep 2018 kl 10.28 Arild Skjæveland

Helt på tampen av overgangsvinduets siste dag ble Danny Ings klar for Southampton. Han er bare på lån, men kommer ikke til å spille for Liverpool igjen. Saints har forpliktet seg til å kjøpe spissen neste sommer.

Det var så vidt det gikk.

Dramatikk

Den 26 år gamle spissen hater å fly, så kombinasjonen med dårlig tid den torsdagen i august var ikke optimal. Dersom han ikke kom på plass i tide ville det bety seks nye måneder som backup i Liverpool.

– Herregud jeg var redd. Det var kanskje den mest turbulente flyturen jeg noen gang har hatt. Det var mye turbulens. I tillegg hadde flyet kommet for sent for å hente oss. Jeg tenkte «kommer dette til å gå?». Vi signerte papirene på rullebanen da vi landet, sier Ings i et intervju med Dominic King i Daily Mail.

Ønsket å føle seg viktig igjen

Ings fikk bare 25 kamper for Liverpool etter å ha fått tiden sin i klubben ødelagt av store skadeproblemer. Tidlig i sommer var det klart at han ville forlate klubben dersom en klubb klarte å komme til enighet med LFC, men det skjedde først på siste dag.

– Jeg ville ikke få for store forhåpninger i tilfelle vi ikke rakk fristen, så jeg kunne ikke glede meg da vi dro ned. Agenten min David Threlfall hadde tidligere i vinduet sagt at vi kunne komme til å vente til helt på slutten.

Han har allerede fått en meget god start i sin nye klubb, med tre ligamål på fem kamper. I lørdagens kamp på Anfield måtte han stå over på grunn av utlånsreglene, men han vil være tilbake på banen mot Wolverhampton på lørdag. Det å føle seg som en nøkkelspiller er noe Ings har savnet.

– Det er en del av meg som vil savne dem. Liverpool er en så stor klubb. Jeg var en del av troppen som nådde Champions League-finalen i fjor, men følelsen av å være viktig er noe jeg har savnet i lang tid. Jeg ønsker å vise folk hva jeg kan igjen.

Liverpool vil få 18 millioner pund for Ings neste sommer. En sum som kan stige med ytterlige to millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]