Vinneren har alltid havnet i finalen

Ligacupmøtene med mellom Liverpool og Chelsea har alltid hatt et merkelig utfall.

26. sep 2018 kl 11.35 Arve Vassbotten

Liverpool har vunnet ligacupen åtte ganger tidligere, og med fem er seiere er Chelsea laget som har vunnet nest flest ganger.

Naturlig nok er de to klubbene også blant favorittene denne sesongen, men allerede nå skal de to klubbene møtes.

Og skal man bruke tidligere resultater mellom de to klubbene i ligacupen som mal, så kan det godt være man ser en av finalistene i ligacupen på Anfield onsdag kveld.

Slik gikk det

Seks ganger tidligere har lagene møtt hverandre i turneringen, en gang var i finalen, fem ganger har vinneren av oppgjøret gått til finalen.

I 1977 vant Liverpool 2-0 hjemme mot Chelsea i andre runde. Liverpool gikk til finalen, der de tapte for Nottingham Forest.

I 2000 vant Liverpool 2-1 hjemme i den tredje runden. Danny Murphy scoret det første målet, før de nåværende assistenten i Chelsea, Gianfranco Zola utlignet. Robbie Fowler avgjorde kampen. I finalen i Cardiff vant Liverpool på straffer mot Birmingham.

I 2005 tapte Liverpool 3-2 i finalen, da de to møttes.

I 2007 vant Chelsea 2-0 i ligacupens femte runde på Stamford Bridge. Det året tapte Chelsea 2-1 for Tottenham i finalen.

I 2011 vant Liverpool 2-0 borte i femte runde. Liverpool vant da cupen på Wembley på straffer mot Cardiff.

I 2015 vant Chelsea over to kamper i semifinalen i ligacupen. Det enste 1-1 på Anfield, før det ble 1-0 til Chelsea i returoppgjøret. Chelsea vant 2-0 i finalen på Wembley.

Kilde: Liverpool Echo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]