Alisson skyver favorittstempelet over på City

Liverpools brasilianske keeper uttaler seg om Premier League-innspurten.

15. jan 2019 kl 20.35 Einar Kvande

Alisson Becker tror at Liverpool kan være med å kjempe om ligatittelen helt til mål, men Liverpool-keeperen holder likevel Manchester City som favoritter til å vinne trofeet.

Jürgen Klopps mannskap ligger fire poeng foran City når det gjenstår 16 kamper av sesongen. De lyseblå ser imidlertid ut til å være tilbake i kanonform, etter to strake tap rundt juletider.

– Liverpool har nå kvalitetetene som kreves for å kjempe om de største trofeene, det er det ingen tvil om. Det er fortsatt mye igjen av sesongen, men det er viktig at vi er klar over retningen vi går i, sier Alisson til februarutgaven av FourFourTwo.

– City demonstrerte sin styrke ved å vinne ligaen komfortabelt sist, og de har investert i spillerstallen også denne sesongen, så laget deres er enda bedre nå, fortsetter brasilianeren.

– De er en veldig tøff motstander, og er store favoritter. Men vi har også ambisjoner om å vinne ligaen denne sesongen, og vi har tro på våre kvaliteter og at vi kan stå distansen ut. Men vi må ta dette steg for steg, og sørge for at vi har beina godt plantet på jorda.

Føler med andre keepere

Alisson har holdt buret rent i 13 av de 22 kampene som har vært spilt, og leder kampen om Premier Leagues Golden Glove.

– Når laget mitt scorer etter en tabbe av motstanderens keeper, føles det ikke riktig for meg. Jeg feirer ikke en slik scoring på samme måte som en annen scoring, sier den sympatiske sisteskansen.

– Jeg vet hva som rører seg i hodet på en keeper i slike stunder. Jeg ble trist av å se det som skjedde med Karius i Champions League-finalen. Det kunne ha skjedd med hvem som helst.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]