– Alle er skuffet, men fem poeng er også bra

Gini Wijnaldum forteller om vanskelige baneforhold på Anfield.

31. jan 2019 kl 00.21 Arild Skjæveland

Det har vært minusgrader på Merseyside, og da Liverpool tok imot Leicester City onsdag kveld var det snø på banen. Det er ikke et vanlig syn – og en kunne se på en del av touchene til spillerne at det var uvante forhold. Det bekreftes av Gini Wijnaldum.

– Det var vanskelig på denne banen, men i slutten av den første omgangen ga vi bort et frispark og de scoret, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

– Det er alltid tøft å spille når det akkurat har snødd, men det er to lag som skal håndtere det, så du kan ikke klage eller bruke det som unnskyldning, sier han videre.

Skuffende poengtap

Liverpool spilte ingen stor kamp, og Leicester hadde også sine store sjanser.

– Jeg synes vi hadde en god start. Vi scoret tidlig, og etter det hadde vi ballen mye. Vi skapte ikke så mange sjanser, men det var bra. De hadde én sjanse med headingen til Maddison, og scoret på sin andre sjanse, sier nederlenderen.

– Vi prøvde alt for å presse på for det andre målet, men det gikk ikke. De spilte bedre etter halvtimen i førsteomgang, og det var derfor de fikk sjansen med Maddison – men også fordi vi mistet ballen mye da vi prøvde å spille fotball.

Avstanden til Manchester City kunne ha vært sju poeng – med ni ned til Tottenham. Nå er det fem til City og sju til Spurs.

– Vi kunne ha fått en luke på sju poeng. Nå er den fem, men det er klart vi er skuffet over at den ikke er sju. Alle tenkte på de sju poengene fordi det var en mulighet og ikke skjedde. Alle er skuffet, men jeg synes fem poeng også er bra. Alle poeng du kan ta er bra.

Liverpools neste kamp er på bortebane mot West Ham. Den spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]