Antyder startrolle for Keita

Jürgen Klopp har vist flere av kortene sine foran kampen mot Wolves.

7. jan 2019 kl 00.08 Einar Kvande

Naby Keita har slitt med omstillingen til engelsk fotball, men Jürgen Klopp tror at afrikaneren snart vil blomstre i den røde trøya.

Den tidligere Leipzig-stjernen har sett de tre siste Liverpool-kampene fra innbytterbenken, men er høyaktuell for startoppstillingen til FA-cupkampen mot Wolverhampton på Molineux.

Klopp har allerede bekreftet at Simon Mignolet og Alberto Moreno vil starte kampen, men gikk ikke så langt som å bekrefte det samme for Naby Keita. Men han antydet det langt på vei likevel.

– Jeg kan si at denne kampen er en mulighet for alle spillerne, uttaler Liverpool-manageren til lokalavisen Liverpool Echo.

– Vi kan snakke om alle spillerne, og så vil Wolves vite hele startoppstillingen min. Det er ganske åpenbart hvem som vil komme inn dersom jeg gjør endringer.

Mangler selvtillit

– Jeg snakket med Naby, og alt er bra. Jeg er veldig godt fornøyd med Naby, men han kan spille med litt mer selvtillit i enkelte kamper. Han er ikke helt den spilleren han var på sitt beste i Leipzig, og det er for at han fortsatt venner seg til denne ligaen. Det er slik det er.

– Alle så hvor strålende han spilte i begynnelsen av sesongen. Mot Tottenham spilte han en fantastisk kamp, uten å tenke så mye.

– Vi gjorde en endring rundt PSG-kampen. Jeg husker ikke eksakt når det var, men guttene måtte håndtere det. Han fikk et par småskader, og det ble et tilbakeslag for ham. Men han er en fantastisk spiller, og jeg er veldig glad for å ha ham her.

En enestående spiller

– Jeg gleder meg til den fremtiden vi har sammen. Jeg ser det hver dag hvor mye som vil komme fra ham, og hvordan han kan påvirke hver eneste kamp. Det er bra.

– Det var ingen grunn til at vi gjorde endringen, annet enn at andre spillere også var i god form. Det handlet litt om posisjonering, systemet, alt dette. Det er slik avgjørelser blir tatt i fotball.

– Det er ingen grunn til å tvile på gutten. Han er en enestående spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]