– Jeg føler kanskje mer på dette enn de andre spillerne

Trent Alexander-Arnold var bare sju år gammel sist Liverpool vant FA-cupen.

6. jan 2019 kl 14.10 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold håper å få spille FA-cupkampen mot Wolverhampton i morgen, selv om Jürgen Klopp har bebudet flere endringer på sitt lag.

– Vi reiser dit for å vinne, sier 20-åringen til Mirror.

– Det blir ingen enkel oppgave mot Wolves. Dette er en sjanse til å vinne et trofé, og alle i Liverpool ønsker å vinne ting. Vi reiser ikke dit for å bli slått ut. Vi ønsker å vinne. Det blir en vane.

Scouseren husker fortsatt 2006-finalen da Steven Gerrard nærmest på egen hånd senket West Ham på Millennium Stadium i Cardiff.

– Jeg husker Steven Gerrards mål mot West Ham. Det var en flott finale, og en stor dag for klubben, sier han.

– Vi vil forsøke å bringe de dagene tilbake. Forhåpentligvis skjer det denne sesongen.

– Liverpool er en stor klubb, med en enorm historie. Spillerne som er her må tåle å bære ansvaret på sine skuldre. Vi har ikke vunnet noe trofé på noen år. Det har tatt for lang tid for en klubb som dette. Men slik er det. Vi kan bare forsøke å gjøre vårt for å skrive historie.

Siste trofé i 2012

Liverpools siste trofé var ligacupen i 2012. Også den ble løftet av Gerrard. Senere samme sesong tapte Liverpool FA-cupfinalen for Chelsea. For to år siden ble det tap i ligacupfinalen mot Manchester City.

Et par andreplasser i Premier League i 2009 og 2014 vitner også om at Liverpool bare nesten har lykkes de siste årene.

– Jeg føler kanskje mer på dette enn de andre spillerne, fordi jeg er Liverpool-gutt og Liverpool-fan. Men jeg vet de andre spillerne også ønsker å vinne ting like mye som jeg gjør.

– Alle må bidra. Vi går ut på banen som et lag, og vil forsøke å bringe et trofé hjem. City-kampen har vi lagt bak oss, og nå er det viktig at vi slår tilbake så fort som mulig. Jeg er sikker på at manageren også ser det slik. Han vil stille et sterkt lag, som gir oss best mulig sjanse til å gå videre i FA-cupen.

Vi skal ikke la ett tap ødelegge sesongen for oss.Trent Alexander-Arnold

– Vi ønsker å vinne alt vi deltar i. Det er slik man tenker i store klubber. Det er ikke snakk om at denne kampen er langt nede på prioriteringslisten. Det er en viktig kamp på alle måter, og enda mer viktig fordi vi tapte for første gang i Premier League.

Et bittert tap

Det er likevel ikke tvil om at Premier League er Liverpools hovedprioritet denne sesongen.

– Alle tap er vonde. Men å tape for City var virkelig tøft, for vi har vært ubeseiret så lenge. Vi har vunnet mange kamper denne sesongen, så vi kviet oss til dette øyeblikket. Vi visste vel innerst inne at vi ville tape en kamp til slutt, for slik er fotballen. City mistet sin ubeseirede kamprekke på Anfield forrige sesong, på samme tid av året. De slo tilbake ved å vinne en lang rekke med kamper. Det er hva topplag gjør, og det er hva vi må gjøre.

– Det var et bittert tap. Det vi må gjøre, er å bli bedre og se fremover. Vi skal ikke la ett tap ødelegge sesongen for oss, avslutter Alexander-Arnold.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]