Klopp tror ikke at et FA-cuptrofé vil stilne kritikerne

Liverpool-manageren gjør det klinkende klart at det er Premier League som vil bli prioritert denne sesongen.

6. jan 2019 kl 10.37 Einar Kvande

Liverpool begynner på veien til Wembley med bortekamp mot Wolverhampton i morgen kveld. Jürgen Klopp har, på tre forsøk, fortsatt til gode å ta de røde lenger enn fjerde runde i FA-cupen. Men Liverpool-manageren er helt klar på at det å vinne Premier League har en langt større prioritet enn å vinne verdens eldste cupturnering.

– Folk snakker til meg om å vinne sølvtøy, som om vi må vinne rubbel og bit, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Dersom vi hadde vunnet FA-cupen, ville folk likevel ha pratet om at vi ikke har vunnet Premier League på 125 år. Det er slik det er, legger han til.

Dersom vi hadde vunnet FA-cupen, ville folk likevel ha pratet om at vi ikke har vunnet Premier League på 125 år.Jürgen Klopp

– Så langt, ikke bare denne sesongen, men spesielt denne sesongen, har vi gjort vårt beste. Det er hva våre gutter har gjort.

– Hvorfor skal vi snakke om å vinne FA-cupen når vi er inne i det som er den første runden for oss? Det er åpenbart at FA-cupen blir veldig vanskelig når du kommer til kvartfinalene og semifinalene, akkurat som Champions League-kamper.

Viktig turnering

Klopp er klar over den betydningen FA-cupen har i England, men Liverpool-manageren er likevel klar på at han må se ting i et større bilde nå som Liverpool leder Premier League med fire poeng.

– FA-cupen er en veldig viktig turnering. Men vi må sørge for at vi kan spille med den riktige intensiteten. For å kunne gjøre dette, må du gjøre endringer på laget. Jeg tror ikke Wolves vil gjøre så mange endringer. De har et veldig fint innstilt lag, og deres manager har allerede sagt at det er nok tid mellom kampene.

Vi er ikke som barn, som tar et problem om gangen. Vi må vurdere helheten.Jürgen Klopp

– Men vi må gjøre et par endringer. Vi ønsker å vinne alt. Men du kan ikke vinne turneringen i første kamp. Du må sørge for at du er så bra som mulig i den kampen, og ta de riktige beslutningene om startoppstillingen. Kanskje er det vanskelige avgjørelser, kanskje ikke.

– Vi og Chelsea fikk den tøffeste trekningen i første runde av ligacupen, og det er ikke så mange rene Premier League-oppgjør i 3. runde av FA-cupen heller. Det er ikke slik at vi ikke ønsker å vinne denne turneringen, men vi må tenke på hele situasjonen. Vi er ikke som barn, som tar et problem om gangen. Vi må vurdere helheten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]