Slik håndterte Klopp spillerne etter tapet for City

Klopp med en realistisk tilnærming til tapet.

6. jan 2019 kl 00.27 Einar Kvande

– Etter kamper tror jeg at jeg bare er realistisk. Jeg sier hva jeg har å si. Spillerne er smarte, så dersom jeg kommer inn og sier at alt var bra, vil det bare virke dumt. Det vil ikke fungere, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Min vurdering av kampen var selvsagt positiv, men da snakker jeg om kampen og ikke resultatet. Men den var ikke perfekt, så vi måtte snakke om det.

– Kunne vi ha forsvart oss bedre på den andre scoringen? Ja, dersom forsvarsrekka hadde stått høyere i banen, og slike ting. Dette er ting du kan snakke om, men kan jeg forvente perfeksjon hele tiden? Jeg ville elsket det, men av og til fungerer det ikke. Det er helt normalt. Jeg trenger ikke å lage noe stort nummer av dette, når det egentlig ikke er noe stort problem.

– Jeg var ganske behersket

– Dersom vi hadde spilt veldig dårlig og tapt 5-0, da ville det vært noe helt annet. Vi tapte med minste mulige margin. Du kan ikke tape med mindre enn ett mål. Vi tapte med ett mål, og det kan skje. Vi traff stolpen, og de måtte blokkere 2-3 baller nærmest på streken. De var heldige i et par situasjoner. Det er slik det er. Men det var mot Manchester City det skjedde.

– Alt var helt klart ikke bare positivt, men det var heller ikke bare negativt. Vi får ta det som det er, og lære av det. Det var situasjoner vi kan lære av, helt klart. Vi kunne ha opptrådt mer behersket og roet ned kampen litt tidligere. Vi kunne ha startet annerledes. Det er åpenbart, men det var bare en fotballkamp.

– I desember spilte guttene enestående fotball, så dersom jeg mister taket fullstendig nå, vil det ikke være særlig kult. Jeg feirer vanligvis ikke i garderoben, og det er veldig sjelden jeg skriker og roper etter kamper. Vanligvis tenker jeg over ting som skjedde over natten, og så snakker jeg med laget om dette. Men av og til gjør jeg dette også rett etter en kamp. Det gjorde jeg etter City-kampen. Jeg var ganske behersket da jeg gjorde det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]