Hoever har imponert Klopp

Tre spillere født i år 2000 eller senere kan få sin debut mot Wolves.

5. jan 2019 kl 16.41 Einar Kvande

Tenåringen Ki-Jana Hoever virker å være på alles lepper foran Liverpools FA-cupkamp i Wolverhampton mandag kveld. Nederlenderen er sammen med to andre spillere født i dette årtusenet, Curtis Jones og Rafael Camacho, høyaktuelle for troppen til kampen på Molineux.

– Han er en spiller for fremtiden selvsagt, men hva vi gjør med ham nå med tanke på denne kampen, vet jeg ikke ennå. Men han er så absolutt en for fremtiden. Han er 16 år gammel, og fyller 17 om noen få dager, svarte Klopp da han fikk spørsmål om den tidligere Ajax-spilleren på dagens pressekonferanse.

– Dersom Joel Matip og Joe Gomez hadde vært skadefrie ville han antagelig ikke ha begynt å trene med oss engang ennå, men nå har han trent med oss en stund, og det er en sann fryd å se ham spille, fortsatte Liverpool-manageren om 16-åringen.

– Han er en ung fyr med en utrolig selvtillit, og han er en veldig god spiller på toppen av det hele, så det er hyggelig. Det er kult at jeg får se ham trene hver dag nå.

– Han er så absolutt en for fremtiden, men jeg vet ikke når fremtiden starter for ham. Men han trener med oss, og har lært mye. Han blir stadig bedre, og mye vil skje av seg selv. Han er et hyggelig bekjentskap for de neste månedene og årene.

17 år gammel scouser

Den offensive midtbanespilleren Curtis Jones har vært på Melwood i snart ett år nå. Den 17 år gamle scouseren har også dratt nytte av daglig trening sammen med førstelaget.

– Curtis er et annet godt eksempel. Han er rett og slett en fantastisk spiller. Han har nå trent med oss siden februar i fjor, og det er strålende å ha disse spillerne i troppen.

– Dersom dere hadde sett dem trene hver dag, hadde dere sett hvor store steg de har tatt. De er fantastiske unge proffer, som er blitt inkludert i en enestående gruppe, slik at den utdanningen de har fått i garderoben er strålende. Der har de sett hvordan de skal oppføre seg, og hvordan de kan oppføre seg. De skal vise seg frem som fotballspillere, ha selvtillit, vær barnslig om du ønsker det, men til riktig tid. Det er slik det er, og det har ikke vært noen problemer. Du trenger ikke å oppføre deg som du er 40 år gammel. Alle disse tingene er hva de lærer seg.

Ung portugiser også aktuell for FA-cupkampen

– Det er det samme med Rafael Camacho. Vi har mange av disse unge guttene som trener sammen med oss hele tiden, og det er jeg veldig glad for. Men de har all tid i verden. De er veldig unge, og vi skal ikke presse dem inn i situasjoner de ikke behersker.

Alt som ikke måtte fungere er mitt ansvar og min feil, for det var i så fall jeg som tok feil avgjørelse om det viste seg at de ikke var klare.Jürgen Klopp

– Det fine er at om en av disse unge guttene spiller på mandag, så er det kun mitt ansvar. De har muligheten til å møte opp og spille fotball, og alt som ikke måtte fungere er mitt ansvar og min feil, for det var i så fall jeg som tok feil avgjørelse om det viste seg at de ikke var klare. Slik er det.

– Dette vil ikke skape problemer for dem i fremtiden. Det vil være et problem som gjelder kun nå. De er her, på riktig sted, og det er veldig hyggelig å ha dem i troppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]