FA-cupen har ikke Klopp hatt taket på

James Pearce i Liverpool Echo mener at Jürgen Klopp ikke har noe annet alternativ enn å stille et svekket lag mot Wolverhampton mandag kveld.

5. jan 2019 kl 10.28 Einar Kvande

Jürgen Klopp og FA-cupen har ikke vært noen god kombinasjon. I løpet av sine tre sesonger på Anfield har tyskeren fortsatt til gode å nå femte runde i verdens eldste klubbturnering.

«Det har handlet om svekkede lag, grove feil og pinlige tap», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

For tre år siden reiste Liverpool til Exeter, og stilte nærmest et reservelag, bestående av Adam Bogdan, Jose Enrique, Tiago Ilori, Brad Smith, Connor Randall, Cameron Brannagan, Kevin Stewart, Ryan Kent, Joao Carlos Teixeira, Christian Benteke og Jerom Sinclair.

Det har handlet om svekkede lag, grove feil og pinlige tap.James Pearce, Liverpool Echo

En scoring av Smith reddet 2-2, og Liverpool vant omkampen på Anfield. De ble imidlertid slått ut av West Ham i fjerde runde, da Angelo Ogbonna scoret et dramatisk vinnermål på overtid i ekstraomgangene på Upton Park.

I januar 2017 klarte Liverpool såvidt å slå ut Plymouth i tredje runde, takket være en scoring av Lucas Leiva i omkampen på Home Park. Klopp gjorde så ni endringer på laget før Wolverhampton kom på besøk i fjerde runde, og de røde gikk på et pinlig hjemmetap og røk hodestups ut av cupen.

I fjor var mange høyt oppe etter at Virgil van Dijk scoret i debuten, og sørget for at Everton ble slått i tredje runde. Men i fjerde runde ble det bråstopp da West Bromwich vant 3-2 på Anfield, selv om Klopp stilte med sitt sterkeste mannskap, i en kamp som huskes best for introduksjonen av VAR.

Har ikke vunnet FA-cupen siden 2006

Liverpool har generelt slitt i FA-cupen etter at de vant turneringen i 2006. Unntakene var i 2012, da Kenny Dalglish sitt mannskap tapte finalen for Chelsea, og tre år senere, da Brendan Rodgers sine menn tapte semifinalen på Wembley for Aston Villa.

Mandag kveld står Wolverhampton igjen på motsatt banehalvdel i en FA-cupkamp, akkurat som i fjerde runde for to år siden. Denne gangen skal imidlertid matchen spilles på Molineux.

James Pearce i Liverpool Echo mener at Klopp må se på det store bildet etter torsdagens 2-1 tap for Manchester City.

«Realiteten er at de røde leder ligaen med fire poeng, og har viktigere oppgaver de må prioritere. Bortekampen mot Brighton neste lørdag er en mye større kamp», skriver Echo-journalisten.

Mange vil bli hvilt

Han synes mange Liverpool-spillere så slitne ut etter 2-1 tapet på Etihad. Mohamed Salah og Roberto Firmino har for eksempel vært involvert i samtlige 28 kamper denne sesongen. Salah har startet 26 av dem, og Firmino 23. Egypteren har bare gått glipp av 152 minutter med fotball av totalt 2520 minutter. Virgil van Dijk har startet flere kamper enn noen annen spiller i troppen. Ligacupkampen mot Chelsea i september er den eneste han har gått glipp av, på grunn av en ribbeinsskade. Karer som Sadio Mané (25 starter) og Georginio Wijnaldum (24 starter) har også hatt en tung arbeidsbyrde.

Det er store sjanser for at disse spillerne blir hvilt mandag, ifølge Pearce.

Echo-journalisten tror at Simon Mignolet vil få sjansen i mål, og dermed erstatter Alisson Becker. Han tror også at Alberto Moreno vil spille venstreback istedet for Andy Robertson.

For resten av forsvarsrekka har ikke Klopp særlig mange valgmuligheter, med skader på Joe Gomez, Joel Matip og Nat Phillips, og Nathaniel Clyne utlånt til Bournemouth. Skal Klopp hvile Van Dijk, betyr det sannsyligvis at Fabinho spiller midtstopper sammen med Dejan Lovren. Ungguttene Rafael Camacho og Ki-Jana Hoever kan begge erstatte Trent Alexander-Arnold på høyrebacken.

Fremover på banen har Klopp mer erfarne spillere som trenger spilletid til rådighet. Ikke minst Naby Keita, som ikke har spilt 90 minutter siden 5. desember.

Pearce tror også at karer som Adam Lallana, Daniel Sturridge, Divock Origi og Xherdan Shaqiri vil starte mot Wolves. Tenåringen Curtis Jones kan få sin førstelagsdebut på midtbanen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]