Derfor gir Klopp slipp på Clyne

James Pearce kaster lys over hvorfor Jürgen Klopp lar Nathaniel Clyne gå på lån til Bournemouth.

4. jan 2019 kl 14.59 Einar Kvande

Nathaniel Clyne ønsker ifølge Liverpool Echo å spille fast førstelagsfotball, og dette er hovedgrunnen til at Jürgen Klopp går med på et utlån av høyrebacken til Bournemouth for resten av sesongen.

Clyne har bare startet en Premier League-kamp denne sesongen, da Trent Alexander-Arnold er Klopps førstevalg på høyrebacken. Den tidligere Southampton-forsvareren erstattet en skadet Alexander-Arnold i 3-1 seieren over Manchester United i desember. I neste kamp, mot Wolverhampton, foretrakk Klopp James Milner foran Clyne på høyrebacken.

Nå som Alexander-Arnold er skadefri igjen, og Joe Gomez heller ikke er så langt unna å bli skadefri, har Klopp funnet ut at han har god nok dekning på høyrebacken til å la Clyne gå. I tillegg til Milner kan også Fabinho operere som høyreback.

Klopp har stor tro på tenåring

Den spennende tenåringen Ki-Jana Hoever er en annen mulighet for Klopp. 16-åringen kan spille både som sideback og midtstopper, og har imponert manageren stort etter at han ble forfremmet til Melwood.

Clyne var fast inventar i backrekka til Liverpool i de to første sesongene etter overgangen fra Southampton verdt 12 millioner pund sommeren 2015. Han spilte 52 kamper i den første sesongen, etterfulgt av 41 kamper i 2016/17, hvor han bare gikk glipp av en Premier League-kamp.

En ryggskade i juli 2017 krevde til slutt en operasjon, og Clyne var først tilbake i spill for Liverpool U23 i februar 2018. Etter den tid har han slitt med å spille seg inn på laget igjen. Høyrebackens kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2020. Han spilte bare fem kamper for førstelaget forrige sesong. Denne sesongen har han startet bare to kamper i alle turneringer. I tillegg har han tre innhopp fra benken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]