Derfor valgte Alisson Liverpool foran Chelsea

I sommer ble Alisson Becker tidenes dyreste keeper da han signerte for Liverpool, til tross for interesse fra Chelsea.

9. jan 2019 kl 11.42 Odd Sindre Tonning

Liverpool topper Premier League etter 21 serierunder, mye takket være et solid forsvar. Så langt denne sesongen har de røde fra Merseyside bare sluppet inn ti mål, færrest av alle i ligaen.

Sommerens storkjøp, Alisson Becker, skal også ær for dette. Gjennom hele kalenderåret 2018 slapp han faktisk bare inn ti mål på Anfield, hvorav halvparten var som keeper for Roma.

Best for karrieren

Nå forteller han om hvorfor han valgte å dra til Liverpool, til tross for at også Chelsea var interesserte i hans signatur.

– Jeg valgte Liverpool av samme grunn som jeg valgte Roma da jeg forlot Brasil. Jeg trodde dette ville være det beste valget for min karriere, forteller Alisson til FourFourTwo.

Det at Liverpool klarte å sikre seg fjerdeplassen i Premier League på sesongens siste dag i fjor, foran nettopp Chelsea, viste seg å bli avgjørende for denne overgangen. Dette var nemlig en av grunnene til at den brasilianske målvakten foretrakk Liverpool heller enn London-klubben.

– Chelsea var i et trener-bytte og de spilte heller ikke i Champions League. I tillegg til dette har jeg alltid beundret Liverpool sin historie. De har vunnet Champions League fem ganger. Dette er en historie jeg ønsker å være en del av.

Drømmer om suksess

Champions League trofeet henger høyt for Liverpools sisteskanse, som forteller at det er en drøm for ham å vinne denne turneringen.

– Jeg var nære ved å vinne turneringen med Roma og jeg jobber hardt nå for å få det til å skje med Liverpool. Hva er livet dersom man ikke kjemper for drømmene sine? Jeg drømmer om å vinne Champions League, sier Alisson.

Dette er en historie jeg ønsker å være en del av.Alisson Becker

Dette er en drøm han fremdeles har en mulighet til å oppfylle denne sesongen, etter den høyst dramatiske kampen mot Napoli i gruppespillet. Det gjorde Alisson jobben sin med en kampvinnende redning på tampen. Dette sørget for at Liverpool kvalifiserte seg til første utslagsrunde, der de skal møte den tyske giganten Bayern München.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]