– Dette overgangsvinduet vil ikke handle om oss

Jürgen Klopp utelukker kjøp før torsdag.

29. jan 2019 kl 19.45 Arild Skjæveland

Torsdag kveld stenger overgangsvinduet i England. Arsenal, Newcastle og Leicester er av Premier League-klubbene som sterkt linkes til spillere i dagene før det stenger – men Liverpool kommer ikke til å foreta seg noe når det kommer til spillerkjøp.

– Nei, nei, nei, nei, var svaret fra Jürgen Klopp i et eksklusivt intervju med BBC.

– Jeg vet at det er en vanskelig situasjon. Folk forteller deg at «her er en spiller, der er en spiller», og så kjøper du. Det hjelper deg i tre uker, men etter det har du et nytt problem, fordi guttene kommer tilbake. De er ikke ute så lenge. Noen av dem er kanskje ute mot Leicester, men vi må klare å komme gjennom det, sier manageren.

– Det er ikke slik i andre yrker

Klopp mener det er meningsløst at en skal skulle erstatte spillere som bare er ute i en kort periode.

– Det er bare i fotball at det er forventet at du skal erstatte noen. I alle andre yrker i verden, dersom du skal erstatte noen som er syke eller har brukket en fot og er ute i fire uker – ville verden vært et stygt sted, sier Klopp.

– I fotball er det slik fordi det «bare er et spill», men de tar det veldig alvorlig. «Det er bare et spill. Kom igjen, kjøp en ny en, få ham inn». Dersom vi kjøper en høyreback nå, og Trent og Joe er tilbake og vil spille? Det gir ingen mening.Vi må komme gjennom det, og dette overgangsvinduet vil ikke handle om oss, sier manageren.

Høyreback er en utsatt posisjon før Liverpools kamp mot Leicester. Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez er ute med skader, mens James Milner er suspendert. Trolig står det mellom Fabinho og Rafael Camacho om den plassen.

Liverpool - Leicester spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]