– Dynamikken er helt annerledes nå enn sist lagene møttes

Dette sier James Pearce i Liverpool Echo til Liverpool.no før torsdagens storkamp.

3. jan 2019 kl 16.31 Arve Vassbotten og Ragnhild Lund Ansnes

Liverpool.no har møtt Liverpool Echos James Pearce før torsdagens storkamp mellom Liverpool og Manchester City. Han mener mye har endret seg siden sist lagene møttes på Anfield og spilte 0-0.

– Det er til å få vann i munnene av, når de to beste lagene i Englandmed god margin møtes. Jeg tror presset er større på Manchester City til denne kampen. Om man går noen måneder tilbake, ville de fleste Liverpool-fans vært fornøyd med å henge på Manchester City før denne kampen, men etter en utrolig desember for Liverpool med sju ligaseiere, samt at City snublet, så er Liverpool sterkest i tittelkampen. Så dette er en viktigere kamp for City enn Liverpool, mener James Pearce.

Redd for Liverpool

– Det blir interessant å se hvordan Pep Guardiola vil spille, for jeg synes det viste mye respekt for Liverpool hvordan han satte opp laget på Anfield i oktober. Det er sjelden man ser at City-laget blir satt opp for å demme opp og frustrere motstanderen. Jeg tror det var fordi Guardiola var redd for hva Liverpools trio på topp kunne gjøre med dem, om de tok risiko.

– Dynamikken er helt annerledes nå. En uavgjort er et mye viktigere resultat for Liverpool enn for City. Det tror jeg er til Liverpools fordel, for det er veldig likt hvordan det var i den andre kvartfinalen i Champions League i april. Nå trenger ikke City vinne med tre mål denne gangen, men de trenger å vinne. Og på den kvelden, jo mer risiko City tok og hvor flere spillere de sendte framover, så utnyttet Liverpool det på kontringer. Jeg tror det vil være Klopps kampplan i kveld også.

Pearce tror Klopp vil gå tilbake til et mer velkjent spillesystem torsdag.

– Det ville ikke forundre meg om han går for 4-3-3, og går for erfaringen og soliditet på midtbanen, og basere seg på å frustrere City og så bruke farten til Salah, Firmino og Mané på kontringer.

I videointervjuet du kan se over, snakker han også om Salahs nye rolle og om Alisson Becker.

Har du innspill til journalisten?