Klopp: Alisson er som å ha to spillere

Jürgen Klopp om viktigheten av Alisson.

2. jan 2019 kl 23.53 Arve Vassbotten

Alisson Becker har holdt buret reint 12 ganger på 20 Premier League-kamper etter overgangen fra Roma i sommer. Jürgen Klopper mener han har fått en «betal for en, få to»-avtale for keeperen til 65 millioner pund.

For ikke bare er han god til å redde, han er også raskt til å sette i gang spillet og er ofte ute som sweeper.

– Alisson er utrolig viktig. De har alle sine spesifikke ting som gjør dem viktige, men Ali er ikke bare keeper. Han er en utespiller også, og det hjelper selvsagt, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

I torsdagens storoppgjør møtes også de to keeperne som kjemper om å være Brasils førstekeeper. En plass Alisson har kapret oftest det siste året, foran Manchester Citys Ederson.

Sammenlignes med Neuer

– Tafarrel er keeperen jeg husker fra Brasil. En veldig god keeper, men jeg husker ikke så mange som er verdensklasse. Nå har de to av de beste i verden, hvis ikke den beste. Det er utrolig. Jeg vet hvor viktig Manuel Neuer var for Tyskland med sin spillestil kombinert med keeperferdighetene.

– Man kan ikke se for seg at to stykker skal komme med samme ferdigheter, og kanskje til og med litt bedre. Disse to guttene trenger ikke å gjemme seg, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]